Svendborg Forsamlingshus

- et bæredygtigt fællesskab

 
Svendborg Forsamlingshus

Svendborg Forsamlingshus

der ligger på Lundevej 2, 5700 Svendborg, er et brugerstyret kulturhus midt i byen.
Her kan du leje lokaler og lave din egen fest, eller deltage i husets mangfoldige arrangementer, der udvikles og faciliteres af Brugerforeningen, sammen med alle dem, der har lyst til at lege med. Brugerforeningen står for arrangementer som reparations-café, loppemarked, fællessang, samtalesalon mm. 
Gå videre til Udlejning her.                       Find præsentationsvideo'er her                     Gå videre til Det sker her.

Find billetter til KULTUREN RUNDT her.

 


Billetkøb til Brugerforeningens arr. kan findes her.


Kulturen Rundt
Er du klar til opleve Svendborgs kultur på en anden måde? Har du lyst til en smagsprøve af lidt af hvert, og kunne du tænke dig en lækker snack undervejs?
Så sæt kryds i kalenderen søndag d.12.juli fra kl. 13-16.30 og køb billet til KULTUREN RUNDT!
En unik chance for at deltage i et helt nyt koncept, udtænkt og gennemført af fire forskellige venues/kulturinstitutioner i Svendborg.

 

KULTUREN RUNDT er en smuk, guidet byvandring med indlagte stop: du kommer til koncert,  du får en god historie, du skal opleve en performance, hvor billed og lyd arbejder sammen, og du bliver lukket ind i en kunstners krøllede hjerne. Midt i vandringen bliver du budt på en lille forfriskning, produceret af en af byens gode madsmede.

 

SAK, Harders i Ribers Gård,  Work Together i Tinghuset og Svendborg Forsamlingshus står bag denne enestående event, der er opstået i coronaens limbo. Opgaven var: hvordan skaber vi kulturelle oplevelser, der kan eksistere under pandemiens restriktioner?

Vores svar blev: ”Kulturen Rundt”, et event, der kan skaleres op og ned i deltagere, og som giver mulighed for at opleve et bredt spekter af udtryk i korte forløb.


Vandringen bringer publikum rundt til optræden på fire forskellige steder i Svendborg Midtby: Ribers Gård i Møllergade, Tinghuset i Tinghusgade, SAK i Vestergade og Svendborg Forsamlingshus på Lundevej.
Hver session varer 25-30 min, hvorefter man fortsætter til den næste venue.

Der bliver sendt fire hold af sted med udgangspunkt i hver sin destination, så hver kunstner gentager således sit værk fire gange.
 
Efter anden optræden er der en lille servering. Den er naturligvis inkluderet i billetten. Man løser billet til hele forløbet og går med den samme gruppe og guide fra sted til sted.

Find billetter til KULTUREN RUNDT her.
Er der spørgsmål, så tøv ikke med at ringe til Josefine Ottesen fra Svendborg Forsamlingshus.

30335427

Præsentation af indslagene til KULTUREN RUNDT:

SAK Kunstbygning

Nadia Staldgaard er illustrator med fødderne godt plantet i den sydfynske muld. Hun er oftest inspireret af hverdagsliv og mennesker, som gerne illustreres lidt skævt og humoristisk. Hun har også en forkærlighed for fantasifulde, barnlige universer, som fortæller en historie.

Under blodbøgen på SAK vil hun bl.a. fortælle om sit liv som selvstændig kunstner, enlig mor og om uglet hår…

Måske får publikum også en blyant i hånden!

 

Work2gether i Tinghuset

Med inspiration i poeten og rebellen Dan Turell og et elektronisk lydspor af ambientcollage kunstner NOget MEd NOget, skaber illustrator Nicolai Hvidberg et portræt af "Onkel Danny" i Tinghusets trappehall. Publikum får mulighed for at følge tilblivelsen af billedet under oplæsning af nogle af rebellens værker mixet med elektronisk musik. 

 

Svendborg Forsamlingshus

Maria Junghans, prisvindende historiefortæller og forkvinde for FIDA ( fortællere i Danmark) fortæller sanselige historier for voksne.


Harders i Ribers Gård

Howl Trinity feat. mads La Cour

Howl Trinity er en lokal jazz trio bestående af en fantastisk flok musikere. På trommer Kasper Tom, orgel Peter Kohlmetz Møller, Saxofoner Rasmus Fribo - I dagens anledning er der ekstra krydderi i form Mads La Cour på diverse horn. Trioen spiller groovy/traditionelle/skæve jazzfortolkninger og egenkompositioner. Du er sikret en bred musikalsk vifte, der både pleaser og udfordrer dig.

Kort præsentation af arrangørerne:

 SAK Kunstbygning

SAK er en forkortelse af Svendborg Amts Kunstforening, som blev stiftet i 1941 og i dag har ca. 800 medlemmer. Kunstforeningens formål er at fremme interessen for de mange forskellige visuelle udtryksformer inden for kulturen med hovedvægt på billedkunsten.

Hvert år arrangeres mellem 10 og 12 udstillinger, suppleret med rundvisninger og andre arrangementer - bl.a. den årlige Kunstnernes Julebazar. Desuden huser SAK Kunstbygning også en betydelig samling værker af Kai Nielsen. SAK Kunstbygning ledes af SAK Kunstforening.
www.sak.dk

 

Work2gether:

Work2gether i Tinghuset tilbyder kontorpladser, unikke mødefaciliteter og et stærkt og kreativt netværk i det smukke, gamle Tinghus. Der arbejdes ud fra den holdning, at et samspil mellem de kreative kulturelle kræfter og de små og mellemstore virksomheder er drivkraften i at skabe fremtidens arbejdspladser. Når vi deler erfaringer og perspektiver på tværs af personligheder og brancher, så skaber vi succes og udvikling for alle.
www.work2gether.dk/ 

Harders

Øvelokaleforeningen Rytmisk Råstof driver Svendborgs store øvelokale-forening samt Spillestedet Harders, der er en del af den fynske model for regionale spillesteder. Vi præsenterer i omegnen af 100 koncerter om året. Placeringen i den skønne Ribers Gård, som også indeholder Trykkeriet, en sammenslutning af kreative værksteder, giver en helt særlig stemning, som er med til at gøre Rytmisk Råstof til en del af et kulturelt kraftcenter i Svendborg.
www.harders.nu

 

Svendborg Forsamlingshus

Svendborg Forsamlingshus er et brugerstyret, privatejet kulturhus, der ønsker at skabe bæredygtige fællesskaber, både i praksis ved at have fokus på genbrug og klima, og rent menneskeligt ved at skabe kulturelle rammer og oplevelser, der binder mennesker sammen.
www.svendborgforsamlingshus.dk

 

Submenu

Samarbejdspartnere og sponsorer

Kvickly, Gerritsgade, Svendborg

Middelfart Sparekasse

Vores billetsystem er et sponsorat fra Nemtilmeld

DMF (Dansk Musiker Forbund), GRAMEX

Fynske Bank

Real Dania "Underværker"

Garant Tæpper, Svendborg

Skousen, Svendborg

 

SEAF, Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond

Vi takker for hjælpen!

nach oben