Svendborg Forsamlingshus
- et bæredygtigt fællesskab

  Home > Det_sker_i_huset

Det_sker_i_huset

(NYHEDSBREVE)

Find kalenderen her. Tilmed dig til vores nyhedsbrev her.

Oversigt over arrangementer m billetter: se og tilmeld her 

https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/

Vi foretrækker at man betaler med Mobilepay eller Kort (ikke kontanter). 


Nyhedsbrev Svendborg Forsamlingshus November 2023
 MØRK ER NOVEMBER … men det gør vi noget ved i Svendborg Forsamlingshus smile


Vintertid er tilbage, det regner og blæser – alt er som det plejer at være i november måned her i området.
Men vi behøver ikke forfalde til mismod og magtesløshed, for der er heldigvis mange lyspunkter den næste månedstid, hvor vi kan mødes i lys og glæde

.
Vi lægger ud Onsdag d.1.november kl. 10, hvor månedens Formiddagsfortælling har Bertold Brecht i centrum. Det er en musikalsk oplevelse med dygtige fortællere/musikere, så du kan godt glæde dig.
Se mere her: https://fb.me/e/3X0d3EcLt
Samme eftermiddag ( Onsdag d.1.november) fra kl. 16-18 kan du få endnu flere historier! HÅND & ÅND, hvor du nørkler ( eller bare lytter) og vi sørger for oplæsning er denne onsdag i hænderne på ”direktøren for det hele” Jacob Engmann, skuespiller og teaterdirektør for Baggårdteatret. Han vil tage lytterne med ind i de litterære universer, der lægger til grund for nogle af teatrets forestillinger.
Se mere: https://fb.me/e/3SWBWIg0U


Torsdag d.2.november kl 19-21 er der igen Nordisk Dans med Desirée og hendes forrygende folkemusikere. Alle er velkomne.
Se mere: https://fb.me/e/hhUi8wjUx

Onsdag d.8. november kl. 16-18 kan du få gang i håndskriften. Måske er det længe siden, du har skrevet i hånden og måske har du glemt, hvor godt man tænker, når man gør det?
Du kan skrive lige hvad du vil: julekort, årsbrev, opskriftsamling – du bestemmer!
Se mere: https://fb.me/e/2CE9U01ZX

Søndag d.12. november 12 – 16.30 er de Gear&Grej loppemarked, hvor der er mulighed for at tiltuske sig den pedal, du altid har manglet eller komme af med de 25 jackstik, du fik købt ved en fejl for 12 år siden :-D
Se mere: https://fb.me/e/1iNMH5EWv

Mandag d.13.november kl. 19-21 er der foredrag om Vitale fødevarer v/ Jens-Otto Andersen, der i mange år har forsket i biodynamisk planteavl. Foredraget er gratis.
Se mere: https://fb.me/e/3WQCv58EF

Onsdag d.15.november kl. 16-18 er der igen ÅbenOnsdag, hvor du kan kigge forbi til en kop kaffe, låne en symaskine eller en kap-gieringssav, spørge dumt eller komme med gode forslag.
Se mere: https://fb.me/e/1BW6BhBfV

Torsdag d.16.november kl. 19-21 er vi så heldige at få besøg at to superseje unge engelske sangskrivere, der kan noget helt specielt. Katie Spencer og Iona Lane er på vej frem med en totalt udsolgt Europa-tour, så vi er ret benovede over at de lægger vejen forbi Svendborg Forsamlingshus!
Se mere: https://fb.me/e/1jGu7HLua

Mandag d.20.november kl. 19-21  er der igen Fællessang. Denne gang med skønne Christian Søgaard bag klaveret. Husk at melde dig til. De sidste par gange har der været fuldt udsolgt og vi har måttet afvise folk i døren.
Se mere: https://fb.me/e/1nI3dfEVe

Onsdag d.22. november  kl. 16-18 har du mulighed for at lave noget nyt ”gammelt” julepynt. Henrik har fået fat i nogle rigtig flotte museumsark med foldepynt fra begyndelsen af sidste århundrede. Medbring en saks, så hjælpes vi ad med at folde de ultraflotte kurve. Det koster 15,- pr. figur og tag endelig børn og bedsteforældre med – det bliver en hyggelig eftermiddag.
Se mere: https://fb.me/e/3egxsHmzV

Fredag d.24. november kl. 14-20 afholder vi en slags læse-maraton i Svendborg Forsamlingshus. Arrangementet er inspireret af #læsdigfri, som vi afholdt d.9.september.
Fredag d.24. november er ”Black Friday”, hvor alle går indkøbsamok. Som en slags modvægt til det hovedløse forbrugsræs, kan du kigge forbi forsamlingshuset med en bog under armen og lige sidde et øjeblik eller to med din bog, mens du tager en pause fra julegaveræset.
Se mere: https://fb.me/e/vGU7Cue23

Søndag d.26.november kl. 17.30 disker Benny endnu engang op med uovertruffen grøn man til fællesspisning.
Se mere: https://fb.me/e/4LchGuYwd

Onsdag d.29.november kl. 16-18 er der reparationscafé, hvor vi sidder klar med know-how og kaffe på kanden, og du kommer med det, der skal fixes ;-)
Se mere: https://fb.me/e/2Vmjh7deM
Nyhedsbrev Svendborg Forsamlingshus Oktober 2023
Der er på en måde noget forløsende ved efteråret 😉
Endelig er det OK bare at søge indendørs og give sig til en helt anden slags sysler end det, sommeren byder på.
Derfor er der også fuld knald på oktober måned i Svendborg Forsamlingshus – og du er som altid mere end velkommen ❤️
Vi lægger ud med en travl onsdag d. 4 oktober.
Kl. 10 er der formiddagsfortælling, hvor Torben Wahlstørm genfortæller Selma Lagerlöfs fortælling om Niels Holgersens Vidunderlige Rejse – og Torben har musiker Jacob Hedegaard med. Se mere her:
Samme eftermiddag kl. 16-18 kan du komme til Hånd & Ånd, hvor du kan sidde og nørkle, mens der bliver læst højt. Denne gang er det Josefine Ottesen, der læser op af William Heinesen. Se mere her: https://fb.me/e/gnD11ue6K
Onsdag d.4. om aftenen kl. 19 kan du møde en internationalt kendt syrisk lyriker. Se mere: https://fb.me/e/gB18vv3mY
Fredag d. 6. oktober kl. 15-17 afholder vi planteloppemarked foran forsamlingshuset – det plejer at være superhyggeligt og en god mulighed for at sælge/bytte/dele alle typer af planter og havetilbehør. Se mere: https://fb.me/e/gB18vv3mY
Mandag d. 9. oktober kl. 19-21.30 kan du komme til en skøn koncert med Martin Rauff og Jan Schønemann, hvor de to hærdede musikere deler ud af anekdoter og fortællinger om nogle af de mange guitarer, som de er knyttet til - der er garanteret ekstrem musikalitet og høj hygge promille. Se mere: https://fb.me/e/1ls4GR9TZ
Onsdag d.11.oktober fra kl. 16-18 sidder vi klar i værkstedet til at hjælpe dig med at udhule og skære en flot og farlig græskarmand. Det er gratis – du skal bare selv medbringe græskarret. Se mere: https://fb.me/e/4u06idkd7
Torsdag d.12 oktober kl. 15-17 lægger vi hus til Josefine Ottesens fejring af hendes 40-års forfatterjubilæum og udgivelsen af hendes nye romanserie DRØMMEMESTEREN. Det er en åben reception og alle er velkomne. Det vil være muligt at købe de nye bøger og få dem signeret. Læs mere her: https://fb.me/e/3PsQzsWhH
Mandag d.16. kl. 19-21 afholder vi igen fællessang. Denne gang med Povl Christian Balslev som tovholder. HUSK at melde dig til. Sidste gang var vi RIGTIG mange! Se mere her: https://fb.me/e/740b10hol
BEMÆRK: ÅBEN ONSDAG D. 18.OKTOBER ER AFLYST P GR A EFTERÅRSFERIE.
Søndag d.22. kl. 17.30 svinger Benny grydeskeen til endnu en omgang GRØN Fællesspisning. Rygtet vil vide at menuen står på Bennys fantastiske vegge-deller og ovnbagte kartofler – nammenam! HUSK AT MELDE DIG TIL.
Tirsdag d.24. oktober kl. 19-21 er det Quiz i kælderen. Trænger du til at lege og få et godt grin, er Astas quiz-aftner et RIGTIG godt tilbud. Se mere her: https://fb.me/e/2U0ZUjIkv
Onsdag d.25. KL. 16-18 står der handymænd- og kvinder klar til at hjælpe dig til at hjælpe dig selv i forsamlingshusets reparationsværksted. Se mere her: https://fb.me/e/6aGprv9NP
Onsdag d.25. oktober kl. 19-21 er der mulighed for at opleve Dolphin Filosophy – en ny underholdende og oplysende måde at formidle filosofi og idéhistorie. Vi lover, at du går der fra, forvirret på et højere plan 😉

 

 


Too Good To Go – speed dating med Livet

PROGRAM  FREDAG D.29.9 KL. 14-17

kl.14 – velkomst v. Josefine  +
Fællessang v.Jan Schønemann ”Her i vores hus er glæde”

14.15 Lone Møller fortæller om projekt GEN-BO

14.30 Boder og værksteder åbner

14.55 Kædedans v. Ulrich Klostergaard

15.15 Vindmøller og vejrmøller v. Henrik Nørregård

15.30 Boder og værksteder åbner

15.55 Fællessang v. Jan Schønemann ”Livet er en morgengave”

16.05 Om livskraft v. Christian Søgård

16.20 Boder og værksteder åbner

16.50 Fællessang v. Jan Schønemann ”Joanna”

!7.00 Farvel og tak for i dag.

 

 

 

Exil –Exit! Onsdag 1. nov. 2023 kl. 10:00

- fortællinger og musik om Bertolt Brecht væver sig sammen til et billede af en af verdens litteraturens store tyske lyrikere, dramatiker og teaterteoretiker, som boede 6 år som flygtning i Rantzausminde fra 1933 til 1939.
Historien formidles af skuespiller og musiker Uta Motz, musiker Anders Allentoft og skuespiller Peter Michaelsen. 

Verden står i en tid, der kræver mod, tanker og kunst, der kan tale for humanitet og pege på andre løsninger end den populistiske, ”at sætte sit eget land først”
I en krisetid, som den vi befinder os i netop nu, kan det være både lærerigt og opløftende at læse eller se skuespil af Brecht, som ikke blot advarer om magtens politiske spil og farlige konsekvenser, men som også formår at hylde dialogen, kærligheden og troen på, at samfundet kan blive bedre og derfor kan man konstatere, at hans ord og budskaber stadig er aktuelle – ikke mindst i disse uger, hvor en ny krig er brudt ud på det europæiske kontinent.                              
Brecht flygtede fra et land der var en smeltedigel af radikal kunst, seksuel frigørelse, og længsel efter mening og fælles åndelige værdier, en periode, hvor kunsten og frigørelsen skabte helt nye muligheder og håb. Men frigørelsen skabte også modstand og de autoritære bevægelser satte verden i brand og slukkede for en tid håbet.

Parallellerne til vor tid er svære at overse, og der kan trækkes tydelige tråde op til verden i dag. Måske vi kan blive klogere på nutiden ved at være nysgerrige på fortiden? I dag leder vi også efter håb i en tid, hvor nationalismen og frygten for det fremmede igen blomstrer, og hvor demokratiet er under pres samtidigt med, at krigstrommerne buldrer. Karin Michäelis skriver i sine erindringer, at Brechts Hus var et samlingssted for flygtninge, at Brecht var en magnet, der tiltrak både tyske og danske kulturpersonligheder, og var det litterære centrum, for mange tyskere der levede i exil.
Brecht kaldte ofte Danmark, de alt for små øer. Han sagde: Det værste ved de alt for små øer er, at der egentlig ikke mangler noget, alt er der, men i skrækkelig små portioner, her eksisterer intet, man kan måle det med, fordi målestokken selv er for lille.
For eksempel er der en bakke i Jylland der hedder Himmelbjerget, selv om den kun er 160 m høj.

Det er 90-året for Brechts ankomst til Svendborg. Peter Michaelsen går ind i rollen som Hr. Körner og gennem ham får vi et indblik i Brechts gøren og laden og hans liv i eksil.
Temaet er stadig aktuelt; idet totalitære stater forsøger at kontrollere kunst, der i sit væsen må være fri. Det skaber en del hjemløse kunstnere. Forestillingen er endnu ikke skabt, men er lagt i hænderne på to aktive Brecht kendere fra Svendborg.

Nyhedsbrev september Svendborg Forsamlingshus

Sommeren er dejlig – meeen det har bestemt også sin charme, når dagene bliver kortere, og det giver mening at gå indendørs.
I Svendborg Forsamlingshus er vi i hvert fald HELT klar til at åbne for sæsonens godtepose – igen har vi mange forskellige tilbud, så mon ikke der er også er noget for dig?

Onsdag d.6.september kl. 10 har vi efterårets første Formiddagsfortælling. Det bliver helt sikkert en bevægende og sansemættet oplevelse, når Torben Wahlstrøm genfortæller Karen Blixens ”Babettes Gæstebud”, akkompagneret af to meget dygtige musikere.
Se mere her: Formiddagsfortælling https://fb.me/e/tNY9AVeZn

Samme eftermiddag - onsdag d.6.september kl. 16-18 kan du komme til Hånd og Ånd, hvor Jakob Maagaard læser op af den nyeste oversættelse af 1001 nat. Det er den første direkte oversættelse fra arabisk til dansk – du kan godt glæde dig! Tag endelig håndarbejde med, så du kan sidde og nørkle, mens du hører efter ( - og du må også gerne bare lytte!)
Se mere: https://fb.me/e/1pQVeAsrm

Fredag d.8.september har forsamlingshuset fået en lille aflægger i Odense ;-)
Bob Dylan Tribute, der består af sydfynske musikere med mere eller mindre tilknytning til forsamlingshuset, er nemlig draget til storbyen for at spille deres Bob Dylan koncert hos Jens Galschiøt. Gik du glip af dem, da de spillede i forsamlingshuset, har du så muligheden for en smuttur til Odense ;-)
Se mere: https://fb.me/e/1pRQsBiJE

Lørdag d. 9.september kl. 11-12 laver forsamlingshuset en læseaktion sammen med Josefine Ottesen. Vi har nemlig brug for at sætte fokus på bogen som medie. Så er du en glad læser ( eller vil du gerne være det!) så tag en stol + en bog og deltag i #læsdigfri rum – det bliver sjovt!
Se mere: https://fb.me/e/JQ8tFt5o

Onsdag d.13.september og den 20.september kl. 16-18 er der ÅbenOnsdag i Svendborg Forsamlingshus. Værkstedet er åbent, du kan bruge vores håndværktøj eller vores symaskiner, eller du kan bare kigge ind til en kop kaffe/te og en sludder. Har du spørgsmål eller gode idéer til nye arrangementer, så del dem med os!  ;-)
Se mere: https://fb.me/e/3OgPqIEve

Mandag d.18.september kl. 19-21.30 slår vi dørene op til efterårets første Fællessang. Denne gang med Ulrich Klostergaard ved tangenterne.
Se mere: https://fb.me/e/2ZN9svvUE

Onsdag d.20.september kl 19-21 har vi fået mulighed for endnu engang at invitere Pia Tafdrup til at fortælle og læse op af sine vidunderlige digte. Vi er helt utroligt glade for, at en af Danmarks fineste poeter endnu engang lægger vejen forbi vores lille forsamlingshus.
Gik du glip af hende i foråret, har du nu chancen, og oplevede du hende sidste gang, kommer hun tilbage med et helt andet program, så kom endelig igen ;-)
Se mere: https://fb.me/e/IeoZqJKz

Søndag d.24.september kl. 17.30 kan du tage hele familien under armen og komme til hyggelig Grøn Fællesspisning i Svendborg Forsamlingshus. Som sædvanlig er det Benny, Husets suveræne kok, der tryller med lokale madvarer. Rygtet vil vide, at vi skal have grøntsagslasagne – nammenam!
Se mere: https://fb.me/e/3InQ6ZQ5C

Tirsdag d.26 september kl. 19-21.30 er der Quiz i kælderen. Det er blevet noget af et tilløbsstykke – og der bliver grinet godt igennem, når kloge hoveder og ikke-så-kloge hoveder udfordrer hinanden på paratviden.
Se mere: https://fb.me/e/eKDt6abCq

Onsdag d.27.september kl. 16-18 er der igen mulighed for at få hjælp til at reparere i stedet for at smide ud! NYT ER YT – BRUGT ER SMUKT!
Vi sørger for værktøj, god rådgivning, kaffe på kanden og muntert selskab, så bare duk op!
Se mere: https://fb.me/e/42ATjm9Fd

Onsdag d.27.september har vi inviteret Bølgen indenfor! Vi deler en hel del aktive folk med den lille musikpavillon i havnen, der afvikler koncerter, fortælling, tango og meget andet hele sommeren. Og nu går de på land og holder jubilæumskoncert hos os. 
I 10 somre har de holdt fanen højt gennem storm og regn og fyldt havnen med herlig underholdning, og du er inviteret til jubilæet ;-)
Se meget mere her: https://fb.me/e/37HebCGh0

 

Asfaltbal foran Svendborg Forsamlingshus
14. juli 2023 kl. 17:00 til 19:00 - Svendborg Forsamlingshus
DANSETID på asfalten. Vi danser på asfalten på Lundevej ved Svendborg Forsamlingshus 3 fredage i sommerens sol. 14/7 21/7 og 11/8
Gratis

Hunter Muskett - koncert med Britisk Folkrock Band
20. juli 2023 kl. 19:00 til 22:00 - Svendborg Forsamlingshus
Et britisk folk band - før 4, nu 3 medlemmer. Gruppen blev dannet på Avery Hill College i det sydlige London i 1968 og eksisterer stadig med 3 af de originale medlemmer. Bl a vores lokale Doug Morter på El-guitar og sang.
125 kr.

Asfaltbal foran Svendborg Forsamlingshus
21. juli 2023 kl. 17:00 til 19:00 - Svendborg Forsamlingshus
DANSETID på asfalten. Vi danser på asfalten på Lundevej ved Svendborg Forsamlingshus 3 fredage i sommerens sol. 14/7 21/7 og 11/8
Gratis

Asfaltbal foran Svendborg Forsamlingshus
11. august 2023 kl. 17:00 til 19:00 - Svendborg Forsamlingshus
DANSETID på asfalten. Vi danser på asfalten på Lundevej ved Svendborg Forsamlingshus 3 fredage i sommerens sol. 14/7 21/7 og 11/8
Gratis

Bob Dylan Jamboree: 8 trobadurer og Dylan-fortolkere spiller på skift 2 sange.
14. august 2023 kl. 19:00 til 22:00 - Svendborg Forsamlingshus
Bob Dylan Jamboree: 8 trobadurer og Dylan-fortolkere spiller på skift 2 sange. Konceptet ligner "Artist-in-the-Round": De fortæller om det første møde med Dylan, hans indflydelse og om deres valg af sange.
125 kr.

Babettes gæstebud - Torben Wahlstrøm m 2 musikere. FORMIDDAGSFORTÆLLING
6. september 2023 kl. 10:00 til 11:00 - Svendborg Forsamlingshus
Karen Blixens verdensberømte fortælling læses op og genfortælles af Torben Wahlstrøm vekslende med værker af Mozart spillet af Jakob Hedegaard (piano) og Jens Schou (klarinet)
95 kr.

Bob Dylan Jamboree i Galleri Galschiøt: 8 trobadurer og Dylan-fortolkere spiller på skift 2 sange.
8. september 2023 kl. 19:00 til 22:00 - Galleri Galschiøt
Bob Dylan Jamboree i Galleri Galschiøt: 8 trobadurer og Dylan-fortolkere spiller på skift 2 sange. Konceptet ligner "Artist-in-the-Round": De fortæller om det første møde med Dylan, hans indflydelse og om deres valg af sange.
125 kr.

Pia Tafdrup fik Nordisk Råds Litteraturpris i 1999. En aften om digtsamlingen "Dronningeporten"
20. september 2023 kl. 19:00 til 21:30 - Svendborg Forsamlingshus
Pia Tafdrup har været her for nylig med stor succes. Denne aften er om "Dronningeporten", som Pia Tafdrup fik Nordisk Råds Litteraturpris for i 1999, og som blev genudgivet med ny efterskrift i anledning af hendes 40-års forfatterjubilæum i 2021.
80 kr.

Nils Holgersen flyver igen. Med Torben Wahlstrøm og Jakob Hedegaard.
4. oktober 2023 kl. 10:00 til 11:00 - Svendborg Forsamlingshus
Nils Holgersen flyver igen. Med Torben Wahlstrøm og Jakob Hedegaard. Selma Lagerlöfs udødelige fortælling genskabes her med 6 sange indlagt - samt et børnekor og Børne og Ungdoms teatret i Svendborg. FORMIDDAGSFORTÆLLING
95 kr.

Bertolt Brecht – spor i biografien recitation og musik Peter Michaelsen og Uta Motz
1. november 2023 kl. 10:00 til 11:00 - Svendborg Forsamlingshus
Bertolt Brecht – spor i biografien recitation og musik. Peter Michaelsen og Uta Motz
95 kr.

Koncert med Katie Spencer & Iona Lane
16. november 2023 kl. 19:00 til 22:00 - Svendborg Forsamlingshus
Katie Spencer & Iona Lane Der er lavet aftale med disse to fantastiske engelske sangere og guitarspillende unge damer som er på en lang Europa-tour i efteråret 2023 Glæd jer. Katie har spillet med Allan Thompson (John Martyn) m. fl.
65 kr.

Ræk mig din hånd Om Anne Marie Carl- Nielsen med ledsagende musik ved fløjtenist Karolina Leedo og guitarist Mikkel Egelund.
6. december 2023 kl. 10:00 til 11:00 - Svendborg Forsamlingshus
Ræk mig din hånd Om Anne Marie Carl- Nielsen med ledsagende musik ved fløjtenist Karolina Leedo og guitarist Mikkel Egelund. FORMIDDAGSFORTÆLLING En forestilling skabt af Maria Junghans.
95 kr.


Vi har indledt et samarbejde med AOF om nogle foredrag mm.

Bl.a. dette fordrag af Jacob Birkler fra Etisk Råd .
"Med liv og død i menneskets hænder"
Ny bioteknologi giver os stadig flere muligheder.
Muligheder for at skabe liv og afslutte liv.
- eller gå ind på www.aof.dk og søg på "etisk råd"

Korkoncert med Vokalensemblet ExDjazz 15/5 2023 kl 19.30
Vokalensemblet ExDjazz er et 5-stemmigt, fynsk kor
med et alsidigt repertoire og snart 40 år på bagen under ledelse af Lisa Freeman.
ExDjazz har optrådt med bl.a. Odense Symfoniorkester og
Stig Rossen, DRs Underholdningsorkester og Alberte samt
Ivan Pedersen, Svendborg Big Band og Bamse, Tip Toe Big Band,
Bigband 1748 m.fl., og optræder årligt på Egeskov Julemarked.

Repertoiret d. 15/5/ 2023 spænder fra swingklassikere over Disney-musicals
til populær danske sange - de dejligste sange fra vores mange koncerter.

Nyhedsbrev Svendborg Forsamlingshus november/december 2022
Hu hej, hvor det går! Lige pludselig er mere end halvdelen af november strøget af sted, MEN …. Bedre sent end aldrig, så derfor får du nu nyhedsbrev fra Svendborg Forsamlingshus for RESTEN AF ÅRET 😃
Det er gået over stok og sten! Siden august har vi allerede haft over 50 arr. og når man tager i betragtning af, at vi ingen ansatte har, og at vi ikke modtager nogen form for driftstøtte, så er det da meget godt gået, synes du ikke? 😉
Spænd sikkerhedsbæltet og hold på hat og briller – her kommer programmet:
Mandag 21.11 kl. 19-20.30
Hvis du er hurtig kan du nå at komme med til årets sidste fællessang. Husk at melde dig til, hvis du vil være sikker på en stol og en sangbog – der kommer heldigvis rigtig mange, der gerne vil synge sammen!
Se mere her:
Onsdag d.23.11 er der flere arrangementer i det gamle hus 🥰
- kl 12-13.30 kan du komme til ”Blide bevægelser”, der er kropstræning for alle, der holder af at bevæge sig, men ikke gider blive pisket eller presse sig selv til kanten.
Se mere her:
- kl. 16-18 er der KreaKaffe med plantefarvning. Vil du være med til at eksperimentere og er du nysgerrig efter at vide, hvad farve man får ud af avocadoskræller, løg skaller mm., så mød op! Det er gratis og der er kaffe på kanden.
Se mere her:
- kl. 19 - 21
Foredrag om dialekter med skuespiller Kjeld Høegh. Hvornår har du sidst mødt en, der taler dialekt? De danske dialekter er ved at forsvinde og det er trist, for det er en sprogrigdom, vi mister.
Se mere her:
Søndag 27.11 er der sørmer også flere sjove ting, du kan deltage i!😊
- kl 15-17 inviterer Svendborg Fortælleværksted til et par timer med gys og gru – kom, hvis du tør!!!
Se mere her:
- kl. 17.30 kan du komme til lækker grøn fællesspisning og få gode råd, hvis du gerne vil gøre julemaden lidt mere grøn! Som altid er der et par fællessange, godt selskab, og har du lyst til at give en hånd, er du mere end velkommen 💕
Se mere:
Onsdag d. 30.11 kan du deltage i op til tre meget forskellige ting 🤓
-kl 12-13.30 er der igen Blide Bevægelser
Se mere:
- kl. 16-18 åbner vi vores månedlige reparations-café, hvor vi gør vores for at hjælpe den pressede planet 😉
Der sidder dygtige folk klar til at komme med gode råd, så du kan få lagt bukser op, syet tøj om, få limet en skuffe/hylde, repareret små køkkenmaskiner og få hjælp til mobiltelefoner/tablet og computere mm.
Se mere:
- kl 19 - 21 bliver der rig mulighed for at spille Kloge Åge eller Vise-Lise. Der holder vi nemlig quizaften for alle, der elsker at flashe deres paratviden.
Torsdag d.1.12 kl 19- 21 kan du få sus i skørterne og sved på panden, når de seje unge folkemusikere spiller op til dans og sørger for at alle kan være med. Det plejer at være meget muntert, og du behøver IKKE gå i trænings-center bagefter!!
Se mere:
UDSAT: Fredag 2.12 kl. 19.30- 22
LSMR-duo består af Louise Støjberg og Martin Rauff. De to musikere spiller fantastisk og leverer en lang række selvskrvne numre, der både giver noget til hjertet og til hjernen. KAN VARMT ANBEFALES! 💝
Se mere:
Søndag d. 4.12 kl. 16-17
Den første søndag i hver måned samles vi og gennemgår hvilke kulturelle arrangmenter, der er i området i den følgende periode. Vi sørger for brochurer og gennemgang og mangler du nogen at dele oplevelserne med, er der mulighed for at finde nogen at følges med.
Se mere:
Mandag 5.12 kl. 19-21
Hvis du også har svært ved helt at forstå, hvad og hvorfor Ukraine er under angreb, kan du måske blive lidt klogere efter dette foredrag med om Ukraine v. Gunnar Steenberg.
Se mere:
Onsdag 7.12 kl. 10-11
Torben Wahlstrøm, der er tovholder på forsamlingshusets aktive fortællescene står sammen med to meget dygtige musikere bag denne smukke og rørende Koncertfortælling, der bygger på Anne Franks Dagbog.
Se mere:
- kl. 12-13.30
Blide bevægelser
-kl. 16-18
Den første onsdag i hver måned er der Hånd & Ånd i KreaKaffeværkstedet. Her kan du nørkle med dit håndarbejde/håndværk/tegning, mens en god oplæser underholder imens. Denne gang er det skuespiller og instruktør Betina Birkjær, der vil læse julehistorier 🎄🎄🎄
UDSAT: Mandag 12.12 kl 19- 22
Vores sidste arrangement før jul er en skøn dobbeltkoncert med Sanne Gryholdt-trio fra Odense og vores lokale Lindholm& Schønemann.
Vi garanterer skønne kvinder i front, sangstemmer ud over det sædvanlige og rasende musikalske bands.
Se mere:
Og så er der kun tilbage at ønske rigtig god jul til alle 😍
Måske får vi sne??
Vi glæder os allerede til at dele en masse skønne oplevelser med jer i det nye år, og der er gode ting på bedding: dansefest, café fragilité, lyrikaftner og meget, meget mere ( og så har vi 5 års fødselsdag i foråret – og du er inviteret! HURRAH!🇩🇰🇩🇰)


Nyhedsbrev Svendborg Forsamlingshus September 2022
Efter en solstrålende august siger vejrmeldingen at vi med god samvittighed kan gå indenfor og fordybe os i håndarbejde, foredrag, fortællinger og fællessang.
Vi er i hvert fald helt klar i Svendborg Forsamlningshus og vi glæder os til at dele en lang række virkelig spændende arrangementer med jer.

Mandag d.5. september fra kl. 19-21 er Musikværksted Lundevej igen åben for alle, der skriver sange. Spil din sang og få feed-back eller lyt og giv gode råd.
Det er gratis og du møder bare op!
https://fb.me/e/21nPgw4FI

Onsdag d.7.september kl. 10-11 er husets faste fortæller ,Torben Wahlstrøm, klar med efterårets første formiddagsfortælling. Husk at der er en kop kaffe og et rundstykke med i prisen  God idé at tilmelde sig i forvejen, hvis man vil være sikker på en stol. ;-)
https://fb.me/e/2OBfw7HNw

Onsdag d.7.september kl. 16-18 er der ÅND & HÅND i værkstedet. Ann-Gitte læser højt af H.C. Andersens mere ukendte historier, mens du nørkler og hygger med de andre imellem oplæsningerne.
https://fb.me/e/7HDjLydks

Mandag d.12.september kl. 19 bliver salen fyldt med sprøde toner af franske chansons, akkompagneret på virtuos guitar, når Kathrine Mørk og Keld Andersens Edith Piaf- kavalkade genlyder i det gamle hus. Kathrine er uddannet skuespiller og fortæller om ”Spurvens” liv mellem musiknumrene.
https://fb.me/e/25hRUOP9k

Onsdag d.14.september kl.10-11 er der foredrag om Johannes Møllehaves liv og værk. Det er hans niece og søn, der fortæller om præsten, forfatteren og digteren.
https://fb.me/e/5yXFsPQdl

Onsdag d.14.september kl. 16-18 er der igen KREAKAFFE i husets værksted, hvor alle, der kan li at nørkle, drikke kaffe/te og ha det sjovt er velkomne.
https://fb.me/e/3T8qPZUeH

Mandag d.19.september kl. 19-20.30 er der Fællessang. Denne gang er det Povl Christian Balslev, der sidder bag klaveret og holder styr på repertoiret.
Meld dig til på forhånd, hvis du vil være sikker på en stol og en sangbog ;-)
https://fb.me/e/3NU1zQjGC

Onsdag d.21.september kl. 12-13.30 er der Blid Bevægelse under kyndig vejledning af Lise Moestrup.
https://fb.me/e/3GDAp5gf0

Onsdag d.21.september kl. 16-18 er der igen KREAKAFFE for alle krøllede hjerner med hænderne skruet godt på!
Denne onsdag kommer Ann-Gitte forbi og deler ud af hækleriets mysterier – så er du begynder eller let øvet og vil gerne lære/lære mere om, hvordan man hækler, er du velkommen. Husk selv at medbringe garn og hæklenål.
Du er også velkommen, hvis du ”bare” vil nørkle selv, drikke kaffe og bidrage til munterheden.
https://fb.me/e/3T8qPZUeH

Søndag d.25.september kl. 15-17 Svendborg Fortælleværksted inviterer indenfor til gode historier, fortalt af flinke fortællere.
https://www.facebook.com/groups/2545412962441020/permalink/3203780976604212/


Søndag d.25.september kl. 17.30-ca.20 fællesspisning med mulighed for en kop kaffe bagefter. HUSK at komme til tiden. Maden bliver serveret præcist 17.30
https://fb.me/e/7rAWZP3Qk

Onsdag d.28.september kl. 16-18  Repair Café
https://fb.me/e/3FWFjoSqw

Onsdag d.28.september kl. 11-12.30 er der Blid Bevægelse under kyndig vejledning af Lise Moestrup.
https://fb.me/e/3GDAp5gf0

NYHEDSBREV AUGUST 2022


Velkommen tilbage til forsamlingshusets efterårssæson 2022.
Vi håber, I har nydt sommeren, og at I nu har lyst til igen at være en del af fællesskabet omkring forsamlingshuset.
Vi kan allerede nu afsløre, at der ligger mange oplevelser og venter på jer, både fællessang, fortælling, foredrag, koncerter, fællesspisning og nørkleværksteder.
Vi åbner sæsonen med en gang groovy, velswingende New Orleans-inspireret jazz, der nok kan få asfalten til at gløde under dansemusene fredag d.5.august kl. 17-19 på gaden foran forsamlingshuset.
”Two-tone Chili” spiller op og alle er velkomne. Det er ganske gratis og du kan komme og gå som du vil.
Se mere her: https://fb.me/e/2vvULYVfL
Søndag d.7.8 kl. 16-17 tager vi fat på den næste omgang af vores månedlige ”kulturkaffe” i forsamlingshusets kælder.
Er du interesseret i at vide, hvad der sker i kulturlivet den næste måneds tid, og har du lyst til at finde nogen at følges med, dukker du bare op. Det er gratis og du behøver ikke at tilmelde dig – og der er helt sikkert kaffe/te på kanden.
Se mere: https://fb.me/e/6hkeaTy7D
Mandag d.22.august kl. 19-20.30 er der Fællessang med Ulrich Klostergaard bag pianoet – det garanterer for en virkelig fin oplevelse, så hold dig endelig ikke tilbage!
Vil du være sikker på en plads, så kan du købe i forsalg her:
https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/197/
Søndag d.28.august kl. 15-17 er der igen mulighed for at slå ”lyt’lapperne u’” og høre en god, mærkværdig, skrækkelig eller munter beretning, når Svendborg Fortælleværksted deler ud af deres næsten-sande historier fra det virkelige liv.
Billetter i døren eller i forsalg på https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/199/
Når hovedet så er fyldt op med historier Søndag d.28.august, har du mulighed for at fylde maven til Fællessspisning fra 17.30-19, hvor Benny tryller en lækker grøn menu frem med lokale råvarer.
Husk at tilmelde dig, for Benny skal vide senest lørdag, hvor mange der spiser med.
Tilmelding her: https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/198/
Onsdag d.31.august fra 16-18 åbner vores Repair-Café ( eller på godt dansk: Reparationscaféen) Her står vi klar med hjælp til selvhjælp, hvis der er en løs forbindelse i lampen, kjolen er krympet i skabet henover sommeren, skuffen trænger til at blive limet o.l.
Husk, at vi har symaskiner og en hele del godt håndværktøj, som du er velkommen til at låne og bruge i vores hyggelige værksted – som sædvanlig er der kaffe på kanden og godt selskab.


   

 


1000 tak til Fynske Bank for støtte til Asfalballerne.


Nyhedsbrev Juni  2022 fra Svendborg Forsamlingshus
Så blev skoven grøn, hvidtjørnen blomstrer, og de lyse nætter lover sol og sommer. 🌞☀️⛱
I Svendborg Forsamlingshus er vi så småt ved at drosle ned til en mere rolig sommer end de sidste to års coronatravlhed.
Men I skal da ikke snydes for et par asfaltballer her før sommerferien, en enkelt koncert og en mini-festival, arrangeret af de glade Balkan-folk.
Vores værksted har sidste åbningsdag onsdag d.8.juni, men vi vender stærkt tilbage midt i august.
Vi håber, at I alle sammen får en dejlig sommer, og at I vil nyde de mange gode ting, der sker i byen. Ikke mindst Landsstævnet kan blive en spændende oplevelse – især totalteaterforestillingen ”Fjeren og Rosen” 1.+2. juli bliver en helt enestående oplevelse!
Her kommer juni måneds arrangementer. Du kan altid klikke på linket, hvis du vil vide mere.

Ons.d.1.juni 16-18 er der Åbent Værksted – og da det er første onsdag i måneden slår vi endnu engang dørene op for Hånd & Ånd: Du nørkler – vi læser højt!
Denne gang er det Winnie, der læser muntre noveller af Leif Panduro og Finn Søeborg – vi kan vist godt trænge til lidt at grine af i de her tider! ☺️🤓
Som altid gratis adgang, ingen tilmelding og god kaffe på kanden.
Søn. 5.juni kl. 16-17 er der Kulturkaffe, hvor du kan høre om den kommende måneds kulturelle oplevelser og måske finde nogen at følges med. 👫👭
Det er gratis, og du dukker bare op.
Onsdag d.8.juni kl. 16-18 er forårets sidste Åbent Værksted, så har du brug for at låne noget værktøj, symaskine, overlock’er mm eller har du brug for kvalificerede råd om alt fra isyning af knapper til hvordan man renser vandlåsen, så kig forbi – kaffe på kanden og godt selskab er garanteret! 🪛🔧
Lørdag d.11.juni kl. 14-22 bliver huset fyldt op af årets Balkanfestival. Her er der god mulighed for at få rørt dansemusklen og få sved på panden. Gode lokale Balkanorkestre spiller op til kædedans i skæve taktarter – det kan KUN blive sjovt! 😅🤗
Se linket mht. køb af billetter og program
Søndag d.12. kl. 19-21 er Musikværksted Lundevej åbent. Her samles lokale sangskrivere på alle niveauer og deler sange og kommentarer for at blive dygtigere. Gratis at deltage. Vil du gerne med og har du en sang, du vil prøve af, så mail til Jan på schoneman@gmail.com 🧑‍🎤👩‍🎤🎤
Du er også velkommen til bare at kigge indenfor og se, hvordan det foregår.
Fre. D.17.juni kl. 17-19 Asfaltbal Beatles-tribute. Paul McCartney fylder 80 lørdag d.18.juni og vi vil gerne fejre al den fantastiske musik, som mange af os har danset til, grædt til og skrålet med på. Derfor har vi samlet et band af solide lokale musikere, der giver den gas med alle de numre, vi elsker og kender. Så kom og dans asfalten gloende! ☺️😜
Vi takker Fynske Bank og Svendborg Kommune for økonomisk støtte til asfaltballerne.
Mandag d.20.juni  kl. 19-21.30 Songwriter’s Round
De flittige sangskriver fra Musikværksted Lundevej runder sæsonen af med en åben koncert, hvor hver deltager præsenterer et par af sine originale sange, akkompagneret af nogle af de andre. 🎵🎶
Se meget mere under linket.
Fredag d.24. juni kl. 17-19 er der igen Asfaltbal. Denne gang er det de dygtige unge folkemusikere, der har stået for Ny Nordisk Dans henover vinteren og foråret, der rykker ud på gaden. Som altid står Desirée Graubøl for kompetent danseundervisning, og alle kan være med. Kom alene eller kom med en partner – hold dig endelig ikke tilbage! 🥰💋🕺💃
Det er selvfølgelig gratis. Asfaltballerne er sponsoreret af Fynske Bank og Svendborg Kommune.


Nyhedsbrev maj 2022

Så er bøgen sprunget ud og alting grønnes!
I Svendborg Forsamlingshus er der også godt gang i grokraften!
Vi bliver hele tiden flere flinke folk, der deler gode idéer og som har lyst til at give en håndsrækning til mere fællesskab.Det er SÅ godt!

Hvis du vil vide mere om maj måneds mange arrangementer, kan du gå ind på de links, der er skrevet ind, eller du kan finde begivenhederne i kalenderen her på hjemmesiden.

Al tilmelding/billetsalg foregår på https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/


Her får du maj måneds program:
Søndag d. 1.maj 12-17 er der guitar-og grej loppemarked, så her bliver rig mulighed for at udveksle guitarpedaler, instrumenter ( ALLE instrumenter – dog ikke flygler og orgler!!) og beslag, elektronik mm. Se meget mere her:  https://fb.me/e/52dibi7Al

Søndag d. 1.maj 16-17 kan du mødes med andre kulturbrugere til ”Nogen at følges med.” Her bliver du præsenteret for en lang række af de fede kulturtilbud, der er i området i maj måned ( musik,udstillinger mm.) og måske kan du finde nogen at følges med?
Det er gratis, og du dukker bare op.  Se mere her: https://fb.me/e/4ZeXKeFhO

Onsdag d.4.maj 10-11  kan du nyde forårets sidste formiddagsfortælling. Denne gang er det forfatteren William Heninesen, der står i centrum, når Torben Wahlstrøm tager tilhørerne med til Færøerne. Det er en god idé at købe billet i forsalg. 

Se mere her: https://fb.me/e/2pgOQWrOT

Onsdag d.4.maj 12-13.30 kan du få strukket kroppen igennem med blide bevægelser. Husk at tage en yogamåtte med
Se mere her:  https://fb.me/e/1zdT6lJnq

Onsdag d.4. maj 16-18  Åbent Værksted. Hver onsdag fra 16-18 er forsamlingshusets værksted åbent for alle. Vi har et pænt udstyret træværksted, flere symaskiner & overlockere, og gode folk, der kan hjælpe, hvis du har brug for det.
Den første onsdag i hver måned har vi  Hånd&Ånd, hvor du medbringer en stilfærdig syssel, som du kan arbejde med, mens der læses højt. I maj er det Josefine Ottesen, der læser noveller af Maxim Gorki og Jens Blendstrup. Gratis adgang, og du møder bare op, hvis du har lyst til en god historie.
 
Torsdag d. 5.maj 19-22 har vi udlejet huset til et nyt concept i svendborg, der hedder 5Rytme dans.
Se meget mere om det her: https://stayhappening.com/e/5rytmer-dans-i-svendborg-E2ISUBMRNQ2

Mandag d.9.maj 19.30 – 22 har du mulighed for at opleve en forrygende dobbeltkoncert med amerikanske Kenny White og engelske Spottiswoode. ( vores egen Jan Schønemann sidder vist også ind på et par numre!)
Se meget mere her:  https://fb.me/e/3rr3v9xmd


Onsdag d.11.maj er der igen åbent værksted fra 16-18. Du er meget velkommen til at låne vores kap-geringssav eller overfræser. Vi har god plads i vores overdækkede gård til at stå med nogle lidt større håndværksprojekter. Bare duk op – der er kaffe på kanden!


Onsdag 11.maj 19-21 får du mulighed for at opleve nogle af de mange, mange sange, der har været gennem Musikværksted Lundevej, vores månedlige sammenkomst for sangskrivere. Normalt arbejder de i kælderen, men denne aften er der sat op i salen til en Sangskrivercirkel, hvor 8 forskellige sangskrivere deler et par af deres sange med publikum.
Se mere her: https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/188/

Torsdag d. 12.maj 15-17 er der Planteloppemarked foran Svendborg Forsamlingshus. Spirer, stauder, knolde mm. kan både sælges, byttes eller foræres væk.
Du kan leje et lille bord eller et stort bord, hvis du har noget du skal af med.
Se meget mere her: https://fb.me/e/3ktvpqQXt

Mandag d.16.maj kl. 19-20.30  er forårets sidste fællessangsaften. Ulrich Klostergaard styrer løjerne, og det er en god idé at tilmelde sig, hvis du vil være sikker på en stol og en sangbog!
Se mere: https://fb.me/e/4Jx90kXde

Onsdag d.18.maj er der Åbent Værksted. Har du noget tøj, der skal syes om eller en strikkeopskrift, der driller, så kig ned – kom også, hvis du bare har lyst til selskab af andre krea-nørder. Masser af kaffe på kanden!

Torsdag d. 19.maj  kl. 19.30-22 bliver vimplerne hængt op og vandkanderne fyldes til randen, så huset er klar til sveddryppende, lattermild Nordisk Dans.
Gratis adgang. Alle er velkomne, både alene eller sammen med andre.
Se mere her:  https://fb.me/e/61ScZSFFy

Søndag d.22.maj kl. 17.30-19 kan du nyde Bennys grønne mad for sidste gang inden sommerferien. Menuen kommer senere, men du kan allerede nu købe billet til Bennys lækkerier: https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/

23.maj kl. 19.30-22.30 er der koncert med Luna&Sund + Hjorth. Det er et virkeligt velspillende orkester, hvis musik står på skuldrene af nordisk sangskrivertradition i en smuk blanding af folk / indiepop /singer-songwriter. De havde et hul i deres tour-kalender, og vi slår gerne dørene op for den slags uventeder gæster ;-)
 https://fb.me/e/2cFdmQskN


Onsdag d.25.maj er månedens sidste onsdag så vores Åbne Værksted fra 16-18 er som altid Reparationscafé

Vi har folk med know-how, der sidder parate til at hjælpe dig med at reparere i stedet for at smide ud – Vi skal jo passe på planeten, ikke sandt?

29.maj  kl. 15- 17 inviterer Svendborg Fortælleværksted igen til en række gode, hjemmegjorte fortællinger – denne gang under temaet ”Luft”
Se mere her https://fb.me/e/29YJu7ldw
Nyhedsbrev april 2022
FORÅRET ER PÅ VEJ!
Lyset er tilbage og selv om det har været koldt i noget tid, pibler spirer frem alle vegne.
Også i forsamlingshuset er der grøde og grokraft - se nu bare et flot April-program, vi har! ☺️
Er du ikke rigtig "sprunget ud" endnu efter corona, er det tiden at folde bladene ud igen og mødes med andre i kulturelle fællesskaber.🥰😘😜
 
Søndag 3.april fra 14-16 Fødselsdag holder vi 4-års fødselsdag i forsamlingshuset. I samme anledning afslører vi den litterære installation ”Josefine Ottesens Forfatterskab.”
 
Senere samme dag fra 16-17 kan du mødes ”Nogen at følges med” , hvis du mangler overblik og selskab til at kaste dig ud i Svendborgs pulveriserende kulturliv
 
Onsdag 6.april fra 10-11 har vi igen Formiddagsfortælling. Denne gang med præst, forfatter og fortæller, Doris Ottesen. Hun vil føre tilhørerne ind i Kristin Lavransdatters middelalderunivers. Hendes fortælling er bygget på romanen af Sigrid Undset.
 
Onsdag d.6.april fra 12-13.30 kan du igen give dig hen til bløde øvelser, når Lise underviser i Blid Bevægelse.
 
Onsdag d.6.april fra 16-18 er der som altid åbent værksted, men siden det er den første onsdag i måneden, er der Hånd&Ånd. Mens du nørkler, læser Anne Mette Schøler op af ”Det Bedste” fra 1947 – det er helt sikkert en opbyggelig historie
 
Lørdag d.9.april fra 15-17 åbner vi igen en af de svære samtaler med hvide duge, fine kaffekopper og lækker fragilité. Anne Marie Helger har sagt ja til at lave et oplæg om at være ”førstegansdøende” – det bliver helt sikkert både bevægende og muntert. ALT ER UDSOLGT.
 
VI GÅR PÅ PÅSKEFERIE FRA D.9.4 – 20.4
- og låner huset ud til STOP MADSPIL LOKALT – SVENDBORG onsdag d.13.4 og lørdag d.16.4, hvor de i samarbejde med byens lokale supermarkeder sørger for at dele overskydende madvarer ud til dem, der trænger.
 
Onsdag d. 20.4 kl. 16-18 er der igen Åbent Værksted. Lige nu pusler vi med idéen om at gentage vores workshop om bivokswraps. Følg med her på siden, der kommer nyt så snart vi ved mere.
 
Torsdag d. 21.4 kl. 19.30-22 hænger vi igen vimpler op i salen, kridter skoene og byder Nordisk Dans velkommen
 
Fredag d.22.4 kl.19.30 er der igen koncert med Doug Morter med Jan Schønemann som sideman. Doug er en erfaren engelsk musiker og songwriter, der trækker på blues, Donovan og american roots.
 
Søndag d. 24.april kl. 15-17 er der fortællinger i kælderen v. Svendborg Fortælleværksted
 
Søndag d. 24.april 17.30 – 19 er der Grøn Fællesspisning – denne gang med grøntsagslasagne og lækker frisk forårssalat
 
Søndag d.24. april 19-21 er der Musikværksted for sangskrivere – her kan du prøve sange af og få/go gode råd fra andre i samme båd
 
Søndag d.24.april kl. 19-21 prøver vi noget nyt! Vi inviterer til en hyggelig, uformel Trivial Pursuit-aften, hvor man kan få mulighed for at lufte sin paratviden.
 
Onsdag d.27.april 16-18 er der Åbent Værksted og siden det er sidste onsdag i måneden er der Reparations Café, hvor du kan få hjælp til at reparere dine ting, i stedet for at smide ud og købe nyt.
 
Søndag d.1.maj kl. 12-17 kan instrumenthajer og guitarhelte komme til loppemarked i forsamlingshuset. Vi holder nemlig Guitar- og gear loppemarked!
 
Søndag d.1.maj kl. 16-17 har du igen mulighed for at finde nogen at følges med til den kommende måneds kulturarrangementer.
 
Kan være et billede af træ og natur
 
 

NYHEDSBREV MARTS 2022

Vi er SÅ glade for, at vi igen kan mødes med alle jer flinke folk til sang, dans, spisning og spændende foredrag.
Her i marts bliver der rigtig åbnet for godteposen, så I kan godt begynde at sætte krydser i kalenderen 
 
Onsdag d.2.marts er der Formiddagfortælling. Denne gang med den meget dygtige fortæller, Kari Brinch, der har specialiseret sig i at fortælle H.C.Andersen – og hun fortæller ikke bare dem, vi alle sammen kender! Kari tager fat på nogle af de mørkere historier fra eventyrdigterens hånd. DET bliver godt!
Se mere:https://fb.me/e/1JtKa53bv
 
Den 2.marts har vi også åbent værksted og som altid den første onsdag i måneden, kan du hygge dig med dine nørkelerier, mens der bliver læst højt.
Se meget mere om alle vores åbne værksteder her hver onsdag fra 16-18 (19) https://fb.me/e/5a3MzlOsq
 
Søndag d.6.marts kl. 16-17 åbner vi for et helt nyt koncept ”Nogen at følges med?”
Vi ved, at der er rigtig mange i området, der holder af at gå til koncert, i teatret, til udstillinger mm., men nogen gange mangler man én at følges med. Det vil vi gerne gøre noget ved :-D
Det er gratis og du dukker bare op.
Se mere her: https://fb.me/e/4ZeXKeFhO
 
Onsdag d.9 marts har vi endnu en ny type arrangement. Torben Wahlstrøm har nemlig en harmonika – og den keder sig! I lang tid har den stået og samlet støv, fordi vi ikke måtte danse under corona. Nu er det tid at lufte den, så derfor afholder vi formiddagsdans onsdag d.9.marts kl. 10-11.30
Se mere her: Dans dagen i gang https://fb.me/e/1z1G9f6q7
 
Onsdag d.16.marts 19.30-21 er der foredrag med Jakob Maagaard. Hvad får en ung mand til at sadle en knallert og køre fra Østfyn til Iran og tilbage igen? Jakob fortæller om sine overvejelser og om sin tur, om langsommelighed og om at inkompetence måske i virkeligheden er en kompetence?
Se mere her:https://fb.me/e/1tHQkoUkC
 
 
Torsdag d.17.marts kl. 19.30- 22 fylder vi igen salen med brilliante unge folkemusikere og slår dørene op for alle jer, der elsker sus i skørterne, en god latter og sved på panden. Kort sagt: Nordisk Dans er tilbage i forsamlingshuset!
I februar måned var salen fuld af danseglade, og vi håber selvfølgelig, at I alle sammen kommer igen og tager jeres venner med.
Se mere: https://fb.me/e/1qfMjfZiN
 
 
Mandag d.21.marts er der igen Fællessang med en dygtig akkompagnatør ved tangenterne. Det er godt for sjælen at synge, og man kan ikke skændes, når man synger sammen.
Se mere her: https://fb.me/e/4Fm5WLVTx
 
Onsdag d.23.marts kl. 16 kan du møde en Englandsekspert, Kurt Hollesen, der med solid erfaring vil tage dig med på en virtuel ”pub-crawl” gennem nogle af de mest navnkundige pubber i London. Foredraget afsluttes med ølsmagning under ledelse af tidligere laboratoriechef for Albani og mangeårigt medlem af ”øl-entusiasterne, Lars Mathiesen.
Se mere her: https://fb.me/e/5a3MzlOsq
 
Søndag d.27.marts fra 15-17 kan du bare læne dig tilbage og nyde de historier, som Svendborg Fortælleværksted har fundet frem til lejligheden.
Se mere her: https://fb.me/e/29YJu7ldw
 
 
Søndag 27.marts kl. 17.30-19 er der igen Fællesspisning i forsamlingshuset. Som sædvanlig har Benny lavet noget inspirerende grøn mad og måske har han også et par fif i ærmet, han vil dele med os?
Se mere her: https://fb.me/e/1cwNuI97V
 
 
Søndag d.27.marts holder Musikværksted Lundevej åbent for alle sangskrivere og komponister, der har lyst til at dele deres arbejde med ligesindede og få og give konstruktiv kritik.
Se mere her: https://fb.me/e/2pPor3Ahl
 
 
Onsdag d.30.marts kl. 19.30 er der endnu et spændende foredrag i forsamlingshuset v. Svend Loebner, mangeårig journalist, der især har arbjedet for tværkulturelle NGO’er.
Se meget mere her: https://fb.me/e/29YJu7ldw
 

ndkaldelse til Generalforsamling i Brugerforeningen tirsdag 1/3 2022 kl 19:30.

Dagsorden iflg. vedtægter Se her


Fra 4-9 oktober 2021 Fortællerfestival . Klik Her.


Rapport fra værkstedsgruppen. 1. onsdag (16-18)/mdr. Hånd og ånd, 2.onsdag (16-18)  Nørklerier, 3+ 4 onsdag (16-18) Fixfaxerier - Lær at fixe praktiske problemer i hjemmet, Sidste onsdag: Reperation (16-19)


20.9 Fællessang genoptages 3de mandag  i måneden  kl 19.  

22.9 Foredrag m Forfatter Jens Blendstrup kl 10. Formiddagsoplevelser 3de onsdag i måneden.

Rep. værksted. Sidste onsdag i måneden, men der sker noget hver onsdag kl 17 til 20.

25.9 Reparationsværksted på SEF's festival/temadag/.kl 10-15  

25.9 Korkoncert m Wonderos kl 15

Ma 27.9 kl 19 Musikværksted. 

Onsdag 6. oktober kl. 10.00: En dreng med en livlig fantasi v Jens Peter Madsen

Søndag 10.10 kl 15. Blueskoncert med "Perry Stenbäck & Les Elegantiers” feat. Uffe Steen 

Onsdag d.13.oktober kl. 10  – foredrag  v. Kurt Hollesen om Charles Dickens
Fredag d.15.oktober 15-17 -Planteloppemarked
Søndag d.17.10 kl. 15-17 Café Fragilité: Børnebørn- en velsignelse eller en forbandelse?
Mandag d.18.oktober Fællessang
Søndag d.24.oktober evt. Musikværksted
Mandag d. 25.oktober foredrag i samarbejde med LOF

Søndag d.31.oktober Fællesspisning

 

 

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2021

HURRAH! Så er vi tilbage uden restriktioner.🤗
Hvor har vi glædet os. 🥰
Vi begynder stille og roligt med gamle kendinge: Formiddagsfortælling, Fællessang, reparations café og musikværksted, og så krydrer vi lige med et foredrag med en højprofileret forfatter og en enkel superswingende korkoncert.
🎶
Onsdag d.1.9 har efterårets første Formiddagsfortælling fyldt salen med gode historier. Arrangementet er det første i efterårets fortællerække, så sæt kryds i kalenderen 1.onsdag i måneden kl. 10-11, så du ikke går glip af de følgende 4 fortælleformiddage.
Onsdag d.8.9 mødes værkstedsgruppen for at lægge planer. Som tidligere er det meningen, at værkstedet altid er åbent onsdag fra 17-20, men der er gode idéer om at tematiserer aftnerne. Det er helt sikkert at der bliver reparationscafé 1 gang om måneden, men måske bliver der også en strikkeaften, en krea-aften osv. Vi ved i hvert fald helt sikkert, at den første onsdag i oktober + den første onsdag i november prøver vi et nyt format af: Hånd&Ånd. Det hører du mere om i næste nyhedsbrev, og følger du med her på væggen får du også besked, så snart værkstedsgruppen har barslet med de nye planer.
Søndag d.19.9 kl.17.30 kan vi endelig spise sammen igen til en glad og grøn fællesspisning, hvor Benny som sædvanlig sætter en toplækker menu sammen.
Se meget mere her: https://fb.me/e/3NYHAmpJI
Mandag d.20.9 kl. 19-20.30 er vi klar med månedens fællessang. Som altid kan det være en god idé at melde sig til, hvis man vil være sikker på en stol og en sangbog. Hold øje med siden her. Vi lægger et link op til tilmelding senere på måneden.
Onsdag d.22. kl. 10 har vi premiere på et nyt koncept: FORMIDDAGSFOREDRAG. Tanken er, at vi bestræber os på, at du kan overvære et spændende foredrag hver den tredje onsdag i måneden. Vi lægger hårdt ud med en af Danmarks rigtig gode forfattere: Jens Blendstrup. Se meget mere om Jens her:
Den sidste weekend i september har vi lånt huset ud til et skønt, swingende barbershopkor, WONDAOROS, der består af ca 25 kvinder. De kvitterer for opholdet med en koncert Lørdag d.25.9 kl. 15
Se mere om arrangementet her: https://fb.me/e/1VDxJKMKB
Se mere om koret: http://wondaroschorus.dk/
Mandag d.27.9 kl. 19 er der igen mulighed for at deltage i Lundevejs Musikværksted og nørde sangskrivning sammen med ligesindede. Der er plads til alle aldre, alle køn og alle genrer.

Vi kan ikke love, at der ikke dukker nye arrangementer op i løbet af september 💖💖– vi holder nemlig meget af at være sådan et sted, hvor der er meget kort fra idé til virkelighed.
Det gælder også, hvis DU har en idé og kan samle et par venner til at hjælpe med det praktiske. Har du noget, du gerne vil prøve af, er du velkommen til at kigge ned en onsdag aften kl.17-20 eller skrive til os på svendborgforsamlingshus@gmail.com
Husk at vi IKKE modtager offentligt driftstøtte, så du skal også være klar med et forslag til, hvor pengene skal komme fra, hvis din idé kræver økonomi.
Vi glæder os til at se dig i Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2f, 5700 Svendborg

Asfaltbal - udendørs, fredage fra kl 17 til 19:

Frivillige fra Brugergruppen ved Svendborg Forsamlingshus står for det praktiske.

2/7 Rockspot
9/7 Ny Nordisk dans
16/7 Banda Nuevo

23/7 Jamlab. 
Jamlab spiller op til et asfaltbal en fredag i august kl 17 til 19 foran Svendborg Forsamlingshus, Lundevej 2, Svendborg. De er alle i bestyrelsen for DMFsvendborg undtagen Bjarke Dalager, som dog var formand i ca 3 år, inden han fik små børn. 

6/8 Dyr i drift.

 

Submenu

Samarbejdspartnere og sponsorer

Kvickly, Gerritsgade, Svendborg

Middelfart Sparekasse

Vores billetsystem er et sponsorat fra Nemtilmeld

DMF (Dansk Musiker Forbund), GRAMEX

Fynske Bank

Real Dania "Underværker"

Garant Tæpper, Svendborg

Skousen, Svendborg

 

SEAF, Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond

Vi takker for hjælpen!

nach oben