Svendborg Forsamlingshus
- et bæredygtigt fællesskab

  Home > Det_sker_i_huset > Tidligere Nyhedsbreve - ARKIV

Tidligere Nyhedsbreve - ARKIV

Nyhedsbrev maj 2022
Så er bøgen sprunget ud og alting grønnes!
I Svendborg Forsamlingshus er der også godt gang i grokraften!
Vi bliver hele tiden flere flinke folk, der deler gode idéer og som har lyst til at give en håndsrækning til mere fællesskab.Det er SÅ godt!

Hvis du vil vide mere om maj måneds mange arrangementer, kan du gå ind på de links, der er skrevet ind eller du kan finde samme omtale i kalenderen her på hjemmesiden.

Al tilmelding/billetsalg foregår på https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/


Her får du maj måneds program:
Søndag d. 1.maj 12-17 er der guitar-og grej loppemarked, så her bliver rig mulighed for at udveksle guitarpedaler, instrumenter ( ALLE instrumenter – dog ikke flygler og orgler!!) og beslag, elektronik mm. Se meget mere her:  https://fb.me/e/52dibi7Al

Søndag d. 1.maj 16-17 kan du mødes med andre kulturbrugere til ”Nogen at følges med.” Her bliver du præsenteret for en lang række af de fede kulturtilbud, der er i området i maj måned ( musik,udstillinger mm.) og måske kan du finde nogen at følges med?
Det er gratis, og du dukker bare op.  Se mere her: https://fb.me/e/4ZeXKeFhO

Onsdag d.4.maj 10-11  kan du nyde forårets sidste formiddagsfortælling. Denne gang er det forfatteren William Heninesen, der står i centrum, når Torben Wahlstrøm tager tilhørerne med til Færøerne. Det er en god idé at købe billet i forsalg. 

Se mere her: https://fb.me/e/2pgOQWrOT

Onsdag d.4.maj 12-13.30 kan du få strukket kroppen igennem med blide bevægelser. Husk at tage en yogamåtte med
Se mere her:  https://fb.me/e/1zdT6lJnq

Onsdag d.4. maj 16-18  Åbent Værksted. Hver onsdag fra 16-18 er forsamlingshusets værksted åbent for alle. Vi har et pænt udstyret træværksted, flere symaskiner & overlockere, og gode folk, der kan hjælpe, hvis du har brug for det.

Den første onsdag i hver måned har vi  Hånd&Ånd, hvor du medbringer en stilfærdig syssel, som du kan arbejde med, mens der læses højt. I maj er det Josefine Ottesen, der læser noveller af Maxim Gorki og Jens Blendstrup. Gratis adgang, og du møder bare op, hvis du har lyst til en god historie.
 
Torsdag d. 5.maj 19-22 har vi udlejet huset til et nyt concept i svendborg, der hedder 5Rytme dans.
Se meget mere om det her: https://stayhappening.com/e/5rytmer-dans-i-svendborg-E2ISUBMRNQ2

Mandag d.9.maj 19.30 – 22 har du mulighed for at opleve en forrygende dobbeltkoncert med amerikanske Kenny White og engelske Spottiswoode. ( vores egen Jan Schønemann sidder vist også ind på et par numre!)
Se meget mere her:  https://fb.me/e/3rr3v9xmd


Onsdag d.11.maj er der igen åbent værksted fra 16-18. Du er meget velkommen til at låne vores kap-geringssav eller overfræser. Vi har god plads i vores overdækkede gård til at stå med nogle lidt større håndværksprojekter. Bare duk op – der er kaffe på kanden!


Onsdag 11.maj 19-21 får du mulighed for at opleve nogle af de mange, mange sange, der har været gennem Musikværksted Lundevej, vores månedlige sammenkomst for sangskrivere. Normalt arbejder de i kælderen, men denne aften er der sat op i salen til en Sangskrivercirkel, hvor 8 forskellige sangskrivere deler et par af deres sange med publikum.
Se mere her: https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/188/

Torsdag d. 12.maj 15-17 er der Planteloppemarked foran Svendborg Forsamlingshus. Spirer, stauder, knolde mm. kan både sælges, byttes eller foræres væk.
Du kan leje et lille bord eller et stort bord, hvis du har noget du skal af med.
Se meget mere her: https://fb.me/e/3ktvpqQXt

Mandag d.16.maj kl. 19-20.30  er forårets sidste fællessangsaften. Ulrich Klostergaard styrer løjerne, og det er en god idé at tilmelde sig, hvis du vil være sikker på en stol og en sangbog!
Se mere: https://fb.me/e/4Jx90kXde

Onsdag d.18.maj er der Åbent Værksted. Har du noget tøj, der skal syes om eller en strikkeopskrift, der driller, så kig ned – kom også, hvis du bare har lyst til selskab af andre krea-nørder. Masser af kaffe på kanden!

Torsdag d. 19.maj bliver vimplerne hængt op og vandkanderne fyldes til randen, så huset er klar til sveddryppende, lattermild Nordisk Dans.
Gratis adgang. Alle er velkomne, både alene eller sammen med andre.
Se mere her:  https://fb.me/e/61ScZSFFy

Søndag d.22.maj kl. 17.30-19 kan du nyde Bennys grønne mad for sidste gang inden sommerferien. Menuen kommer senere, men du kan allerede nu købe billet til Bennys lækkerier: https://brugerforeningensfh.nemtilmeld.dk/

23.maj kl. 19.30 er der koncert med Luna&Sund + Hjorth. Det er et virkeligt velspillende orkester, hvis musik står på skuldrene af nordisk sangskrivertradition i en smuk blanding af folk / indiepop /singer-songwriter. De havde et hul i deres tour-kalender, og vi slår gerne dørene op for den slags uventeder gæster ;-)
 https://fb.me/e/2cFdmQskN


Onsdag d.25.maj er månedens sidste onsdag så vores Åbne Værksted fra 16-18 er som altid Reparationscafé. 

Vi har folk med know-how, der sidder parate til at hjælpe dig med at reparere i stedet for at smide ud – Vi skal jo passe på planeten, ikke sandt?

29.maj  kl. 15- 17 inviterer Svendborg Fortælleværksted igen til en række gode, hjemmegjorte fortællinger – denne gang under temaet ”Luft”
Se mere her https://fb.me/e/29YJu7ldw


Nyhedsbrev Svendborg Forsamlingshus maj 2021
NU SKER DET!
FORSAMLINGSHUSETS ÅBNER IGEN 6.MAJ
Siden midt i december har huset været lukket på grund af corona og både huset og alle os, der har med det at gøre, har savnet vores fortælleformiddage, værkstedaftner, fællessang og alle de andre sjove, sære og spændende aktiviteter, som huset plejer at summe af.
Vi krydser fingre for at samfundet fra nu af åbner mere og mere, og at vi i fremtiden igen kan mødes til spændende, hyggelige og øjenåbnende arrangementer på Lundevej 2.

HER ER HVAD DU KAN OPLEVE I HUSET I MAJ MÅNED:
Vi tyvstarter mandag d.3.maj kl. 19-21 med Musikværksted. Nu må vi gerne samles 10 inden døre, så det passer fint til musikværkstedet.
Her mødes sangskrivere, både erfarne og ikke-så-erfarne ,og deler deres sange med hinanden. Alt foregår i en god og positiv ånd, når hver komponist får feed-back og gode råd fra kollegaerne. Se meder om Musikværksteder her:
https://fb.me/e/2c2aUwQ6i

Fredag d.. 7.maj kl 10-11 får vi endelig lov til at invitere indenfor til en formiddagsfortælling. Normalt plejer det at vlre om onsdagen, men nu kan vi altså ikke vente længere, så fredag d.7.maj åbnes dørene kl. 9.15, så publikum kan være klar med kaffe og et halvt rundstykker ( incl i prisen på billetten), når Torben Wahlstørm, forsamlingshusets faste fortæller, åbner forårssæsonen med græske myter.
Se mere om formiddagsfortælling 7.maj her:: https://fb.me/e/27Tb6BYTU 

I uge 19 har vi et spændende ungt internationalt scenekunstensemble i huset. De spiller en forestilling, der hedder ”Dreams&Nightmares” som handler om at være ung kunstner under corona.
De bruger huset til at øve en forestilling op, og der vil blive mulighed for at se, hvad de laver. Desværre har de været ramt af corona og er derfor lidt bagefter den oprindelige plan. Hold øje med billetlinket, som vi forsøger at holde opdateret i forhold til deres produktion. Se meget mere her: https://fb.me/e/JDKUT6D8

Fra onsdag d 12.maj og frem til onsdag d.16.juni vil der igen være åbent i reparationscaféen hver onsdag fra kl. 17-20. Vi har virkelig savnet at møde alle jer sjove folk, der har noget, I vil have fikset. Som sædvanlig har vi fagfolk indenfor både både træ, el, elektronik, syning håndarbejde mm. der står klar til at hjælpe dig med at reparere dine ting i stedet for at købe nyt
Se mere om repcafé her: https://fb.me/e/2jIFbimmi 

Onsdag d.19.maj 10-11 er der igen formiddagsfortælling m kaffe og rundstykke. Denne gang er det den dygtige fortæller Ellen Bang, der tager os med ind i H.C.Andersnes magiske fortælling om ”Nattergalen”
Se mere her: https://fb.me/e/29GvCeOJS 

Fredag d. 21.maj 15-17 stiller vi borde ud på pladsen foran huset og gør klar til endnu engang Planteloppemarked. Har du for mange frø,spirer, stiklinger og planter eller mangler du nigen, så er der mulighed for at sælge, købe, bytte og give væk på forsamlingshusets Planteloppemarked.
Se mere her: https://fb.me/e/5COWooxQY

31.maj 19-20 holder vi Fællessang i Det Fri. Ligesom sidste sommer tager en en lille smule revanche for al den fællessang, vi har måttet undvære henover den her ensomme Cornonavinter.
5 mandag henover sommeren slæber vi 50 stole ud foran huset, krydser fingre for vejret, og inviterer alle sangglade til at synge akkompagneret af dygtige musikere.
Se mere her: https://fb.me/e/O0O6OzEC

 

SØNDAG D.28.FEBRUAR KL. 17-19🌱
På den sidste vinterdag kigger vi frem mod forårslyset 🤗
FULDSTÆNDIG CORONASIKKERT🤣
Vi savner jer og vores samvær i forsamlingshuset, så derfor vil vi gerne invitere jer alle sammen til ONLINE sammenkomst, hvor vi laver mad sammen og spiser med hinanden.
Lyder det sært?
Tjoh ... men når vi nu ikke må ses i virkeligheden, må vi jo prøve noget nyt af. Alle kan være med, hvis du har en telefon, en tablet eller en computer.t🤗💖
Benny svinger grydeskeen og leder os alle sammen igennem tilberedelsen af menuen sammen med Pia via facebookstreaming.
Når maden er færdig spiser vi sammen - hver for sig ( men man kan jo godt invitere sin "boble", og hvis vores eksperiment lykkes rigtig godt, kan vi også sige "skål" til hinanden via internettet!!)
Menu:
Hokkaidosuppe med spinatpesto
Kyllingefrikadeller med portobellosvampe.

Her nedenunder  har I indkøbslisten  til den mad vi laver sammen, og søndag d.21.2 fra kl. 17-17.30 er der mulighed for at afprøve hvordan man går online som fællesskab sammen med et par tekniknørder i den anden ende.
Bare hold øje med siden her og vores facebookside - der kommer mere info om, hvordan du kan være med til at spise sammen online. 🥰 

Indkøbsliste.

Indkøbene rækker til en god middag for 4-5 personer - det antal vi må være i øjeblikket.
Inviter endelig din "boble" med - det bliver hyggeligt.
Er I ikke så mange, så lav hele portionen alligevel - maden er også rigtig god "restemad".

 

For at kunne lave Bennys gode mad skal du have:

Til suppe + tilbehør
1 Hokkaido.
3 rød snackpepper.

6 Løg.

5 Fed Hvidløg.

tomat pure. Ca 3 spsk.

1 Dåse Kokosmælk.

1 dl Æbleeddike.

 

En stor håndfuld Babyspinat.

2 dl Solsikkekerner.

1 frisk citron.

2 Fed hvidløg.

4 Dl Olivenolie.

 

Til kyllingedeller med svampe

800 g Hakket kylling.

6 Æg.

400 g Kogte linser. ( Rød-grøn el beluga.)

3 fed hvidløg.

Stor håndfuld frisk persille.

Sort, frisk kværnet pepper.

 

6 Portobello svampe.

3 Dl Græskarkerner.

 

Salt - Pepper.


Et godt stykke brød og en glas hvidvin er heller ikke af vejen for en hyggelig middag :-D
SKÅL! Vi ses på internettet!


FAGRE NYE VERDEN🤓
Alle kan lave mad sammen med Benny søndag d.28.februar kl.17. til fællesspisning - online 😉
Det bliver livestreamet på vores facebookside, så du klikker bare ind der.
Hvis du gerne vil "spise sammen" med andre, når maden er klar, skal du ind på et Zoom-møde, hvor man kan se hinanden og sige "skål!"
For at komme ind på mødet skal man have Google Chrome, Mozilla eller Safari som browser.
Er du usikker på, om du kan finde ud af det, laver Kasper en GENERALPRØVE søndag d.21.februar kl. 17-17.30
Hvis du vil prøve af, om du kan kommepå Zoom, skal du gå ind på dette mødelink søndag d.21.februar kl.17:
Og når du bliver bedt om et password, skriver du: benny
(husk det er med lille b!)
Kasper sidder klar til at sige "Hej" til dig, så du ved, at du er kommet det rigtige sted hen.
Driller det, kan du enten skrive i kommentarfeltet på facebook eller ringe til Kasper på 60226215, så vil han gøre, hvad han kan for at hjælpe dig. Han sidder klar søndag d.21.februar kl. 17-17.30
SE MERE OM FÆLLESPISNING- online her:

 


 Mini Fortællefestival over to dage fra lørdag 19.9 kl 13-22 og søndag kl 13 - ca 17. Fortællinger både for små og voksne - se under de enkelte fortællinger. En ny fortælling ca. hver time. Fra 0 kr.

Klik her for billet.


 NYE TIDER NYE MÅDER
Svendborg Forsamlingshus har - ligesom andre kultursteder - været lukket i forbindelse med corona-krisen.Det har selvfølgelig været træls, men har også givet plads til nye tanker.


Vi er derfor rigtig stolte over at kunne præsentere et helt nyt kunstnerisk format:

                                            Kultur-vandring rundt i Svendborg.

I samarbejde med tre andre kultur-aktører i byen har vi komponeret en lille palet af oplevelser, som præsenterer en flig af det utroligt rige kulturliv her på Sydfyn.

Turen bringer publikum rundt til optræden på Ribers Gård i Møllergade, Tinghuset i Tinghusgade, SAK i Vestergade og Svendborg Forsamlingshus på Lundevej.
Hver session varer 25-30 min, hvorefter man fortsætter til den næste venue.

Der bliver sendt fire hold af sted med udgangspunkt i hver sin destination, så hver kunstner gentager sit værk fire gange. Man køber billet til hele forløbet, og man følger den samme gruppe rundt. Der bliver naturligvis regnet tid ind til transport mellem stederne og en vis elastik i forhold til at komme ind og ud.
Midt i turen bliver der serveret en lille snack, produceret af lokale madmestre med lokale råvarer.

På turen vil du opleve følgende:
Spillestedet Harders: Howl Trinity feat. Mads La Cour.
 
Work2gether: Illustratoren Nicolai Hvidberg, og den ambient collage kunstner NOget MEd NOget, skaber i et performativt samarbejde et kæmpe vægmaleri.

SAK: Den lokale billedkunstner, Nadia Storgaard, inviterer indenfor i sin kunst og de overvejelser, der ligger bag.
 
Svendborg Forsamlingshus: Maria Junghans fortæller historier for voksne.
 

1.juni 2020

Nyhedsbrev juni

Ih, hvor vi glæder os til at skabe liv og glæde henover sommeren.laughing

Som regel har vi jo lukket, fordi alle skal på ferie, men i år er vi mange, der bliver hjemme. Corona-virus præger stadig vores fællesliv, men heldigvis er det blevet muligt for os at åbne Svendborg Forsamlingshus igen – så vi har planer, mange planer!
( Og vi sørger selvfølgelig for afstand og håndsprit i rigelige mængder)tongue-out


Mandag d.1.juni 19-21 åbner Musikværksted,Lundevej https://www.facebook.com/events/578779206087198/

Har du sange, du gerne vil dele med ligesindede, møder du bare op.

Onsdag d.3 juni og alle onsdage kl. 17-21 i juni kan du få repareret ting og tøj. Vi er klar med know-how og kaffe på kanden
https://www.facebook.com/events/578779206087198/

Fredag d.5.juni kl. 19-21sætter en flok af sangskriverne fra Musikværkstedet sig sammen for at lave en koncert for alle os andre og give os lidt indsigt i, hvordan sangene egentlig bliver til! https://www.facebook.com/events/2366124030358199/

Søndag d.7.juni kl. 14 + kl. 15 rykker vi igen ud af huset og hen i Sankt Jørgensparken med endnu et mikro-arrangement. Denne gang er det Allan, der fortæller og deler Corona-sange med det meget lille publikum ( max.8) Føler du dig stadig ikke tryg ved større grupper, er vores mikro-arrangementer en god måde at få næret sjælen. https://www.facebook.com/events/556255478599455/

Onsdag d.10. kl. 10-11 genoptager Torben Wahlstrøm vores formiddagsfortællinger med en utrolig spændende fortælling ”Og der blev lys”. https://www.facebook.com/events/247398396498463/

Torsdag d.11.6 kl.19.30-20.30 er der mulighed for at høre Torben fortælle ”Og der blev lys” – flere har efterlyst at fortællingerne også var tilgængelige for folk, der ikke kan komme i dagtimerne. https://www.facebook.com/events/566243944323833/

Søndag d.14.6 kl.14 + kl. 15 er der igen mikro-arrangement i Sankt Jørgens Parken. Denne gang er det Palle Berg, der fortæller skrøner tæt på virkeligheden.

Tirsdag d.16.6 kl. 18-21 åbner Ungt Kunstværksted igen. Der kommer flere oplysninger, når vi kommer tættere på.

Onsdag d.17.6 kl. 20-23 er der dobbeltkoncert med Kjartan Bue og Jeppe Højgaard. Det er dejligt at nogle af byens spændende unge eksperimenterende musikere har lyst til at bruge Svendborg Forsamlingshus som koncert-venue. https://www.facebook.com/events/250040876214642/

Fredag d.19.6 kl.19.30-22.30 præsenterer vi en fantastisk koncert med "Perry Stenbäck & Les Elegantiers” Feat. Uffe Steen. Koncerten er en hyldest til den hedengangne Texas-guitarist Stevie Ray Vaughan. Det er blues fra øverste skuffe med et par af Danmarks bedste blues-guitarister.
STØTTET AF KOMMUNENS MUSIKUDVALG OG FYNSKE BANK.

https://www.facebook.com/events/551341678917537/

Søndag d.21.6 afholder vi vores sidste mikro-arrangement i denne omgang. Kom ned i Sank Jørgensparken og tag med Winnie tilbage til den lille syditalienske landsby, hvor hun har boet. Winnie fortæller gamle historier, sagn og oplevelser fra virkeligheden - måske tilsat et enkelt skvæt fantasi ;-)

Mandag d.22.6 kl.19-20 har vi vores første Fællessang Foran Forsamlingshuset. Vi rykker ud foran huset, så vi igen kan synge sammen. Hver mandag frem til 10.august vil en række spændende sang-værter dele deres yndlingssange med os – og mon ikke der også dukker et alvorsord, et digt eller en munter fortælling op undervejs?
Sangvært: Anders Carlsson. Akkompagnement: Ulrich Klostergaard.
https://www.facebook.com/events/1875379032592266/


Fredag d.26.juni kl 17-19 håber vi på at kunne afholde ASFALTBAL på området foran forsamlingshuset. Faktisk planlægger vi at lave asfaltbal HVER FREDAG FRA KL. 17-19 FREM TIL 31.JULI.
Vi trænger til at danse! Hvad med dig? Følg med her, vi skriver, når vi har flere oplysninger.
STØTTET AF KOMMUNENS MUSIKUDVALG, FYNSKE BANK, DMF Dansk Musiker Forbund og GRAMEX.

Søndag d. 28.juni kl. 13-15 holder vi plantemarked foran forsamlingshuset. Har du stauder, stiklinger el., du gerne vil bytte/sælge/give væk skal du bare melde dig til. Flere oplysninger følger!
Søndag d.28.juni kl. 17.30-19.30 inviterer Benny igen til fællesspisning i salen.
https://www.facebook.com/events/865822407231262/

Mandag d.29.juni kl. 19-20. Fællessang foran forsamlingshuset. Sangvært: billedkunstner mm. Mai-Britt Schultz. Akkompagnement: Christian Søgaard.

 

 

 23.april 2020

FÆLLESSKAB I DET FRI

-Svendborg Forsamlingshus tager dig med ud i det grønne.  

Som I ved, må vi ikke lave større begivenheder p.gr.a. corona.
Derfor har vi udviklet nogle mikro-arrangementer, der bliver afviklet udendørs med max. 10 deltagere incl. kunstnere.
Det er sjovt at være mange, men også fint at være få - det er hyggeligt på en anden måde.

Du er derfor inviteret til at deltage søndag d.16.april, søndag d.3.maj og søndag d.10.maj i Svendborg Forsamlingshus´ hyggelige mikroarrangementer i den smukke nyudsprungne Skt.Jørgenspark, Svendborg. Vi sørger for afsprittede stole. Tag evt. et tæppe med til at have om benene.


Der er plads til 8 personer til hvert arrangement, så vil du deltage, skal du melde dig til - vi må nemlig ikke være flere.
Det er gratis at deltage.

Meld dig til på vores billetside på  http://www.svendborgforsamlingshus.dk/?Brugerforeningen_BSF___K%C3%B8b_Billet


Søndag d.26.april kl. 14 – 15.15 og 16.30
er der Få-fællessang og digtoplæsning v. Ulrich Klostergaard og Anders Carlsson. Medbring selv højskolesangbog.
Søndag d.3.april kl. 14 + kl. 15.15 fortæller Winnie Schou-Christensen om ”Giovannas Forunderlige Liv” og andre skrøner fra livet i en lille syditaliensk landsby.
Søndag d.10.maj kl. 14 + 15.15 tager troubadour og fortæller Torben Wahlstrøm dig med ind i nye viser og fortællinger.


TAK !

Ved Fødselsdagsfesten 21.2 havde flg. sponsoreret gaver til Lotteriet:
MARA – Soyalysfabrikken.dk beliggende i Marstal på Ærø
Aqua Vitae, Skårupøre
REMA 1000 v/Nyborgvej
Svendborgsund Bryghus
Kulturpaladset, Henrik Salomonsen
Mads Toghøj
SØFF, Svendborg Økologiske Fødevare Fællesskab
ØKO Vin i Møllergade
REMA 1000 v/Nyborgvej
MARA – Soyalysfabrikken.dk beliggende i Marstal på Ærø
ØKO Vin i Møllergade


Generalforsamling i Brugerforeningen 26.3 kl 19 i Forsamlingshuset.


Nyhedsbrev marts 2020

Svendborg Forsamlingshus.

Kort, blæsende og ikke særlig vinterlig blev februar! Og nu står vi på kanten af foråret. Vi håber på sol og blå himmel 
I forsamlingshuset har vi stadig svært ved at få armene ned! Vores fødselsdagsfest d.21.februar var på alle måder helt fantastisk.
Men marts bliver også en god måned.💞💕
Lige inden februar er slut, har vi Dansebal FREDAG D.28.FEBRUAR. Det er arrangeret af to kvinder og er allerede en forrygende – og HELT udsolgt – succes.
Vi krydser fingre for at Lise og Lisbeth er klar til at arrangere flere af den slags fornøjelser.🥰

MANDAG D.2.MARTS er der igen Musikværksted, Lundevej fra 19-21 i kælderen. 🎶
https://www.facebook.com/events/1089375268068134/
TIRSDAG D.3.MARTS holder vi Samtalesalon i et nyt format. Denne gang er det i samarbejde med Folkekirkens Tværkulturelle Samråd. Det bliver helt sikkert en flot aften.
https://www.facebook.com/events/489602318660558/
ONSDAG D.4.MARTS kl. 10-11 slår vi dørene op for endnu en superdygtig fortæller i vores tema om Levende Litteratur. Husk at bestille billet – sidste gang havde vi stort set udsolgt!
https://www.facebook.com/events/771656603344904/
ONSDAG D.4.MARTS fra 17-21 har du mulighed for at få hjælp til mobiltelefoner, computere, tablets og andre elektroniske gadgets i vores Repair Café.
https://www.facebook.com/events/630612101050347/
TORSDAG D.5.MARTS holder vi igen work-shop i plast-fri indpakning. 👍
https://www.facebook.com/events/499550487639271/
SØNDAG D.8.MARTS afholdes Kvindernes Internationale Kampdag i forsamlingshuset. Se dagspressen for nærmere information.

MANDAG D.9.MARTS er vi igen klar med en god omgang fællessang.
https://www.facebook.com/events/630612101050347/
ONSDAG D.11.MARTS er der igen Repair Café og værksted fra kl.17-21. Og denne aften er der fokus på at strikke.
https://www.facebook.com/events/1004190773269693/
ONSDAG D.11.MARTS kl.19-21 bliver der igen vild gang i salen, når der inviteres til Nordisk Dans.💃🕺
https://www.facebook.com/events/2453658311564140/
TORSDAG D.12 MARTS fra 15-17 udleverer SØFF varer til dem, der har bestilt. Vil du være medlem?
https://www.facebook.com/groups/soeff/

Fra d.13-20 marts har vi lånt salen til Ollerup Friskole, der sætter deres skoleforestilling op, så i den uge sker der ikke andet end Repair Café ONSDAG D.18.MARTS kl.17-21.
https://www.facebook.com/events/612227212869340/

SØNDAG D.22.MARTS er det ”Fortællingens Dag”, så der rykker Svendborg Fortælleværksted naturligvis ud. Kom i kælderen fra 15-17 og hør gode historier.
SØNDAG D.22.MARTS er der fællesspisning kl. 17.30. Tilmeld dig hos Benny på tlf.nr 22919962🍆🥦🥬🥬
ONSDAG .D15.MARTS fra 17-21 er der igen mulighed for at få fikset og repareret alt mellem himmel og jord – du skal bare selv kunne bære det frem og tilbage!
https://www.facebook.com/events/612227212869340/
ONSDAG D.1.APRIL er der Formiddagsfortælling med endnu en forrygende fortæller.
https://www.facebook.com/events/1036954170003106/🥰🤓

 

 

Nyhedsbrev Februar

Vi har jo lige holdt vejret henover week-end’en 
Josefine var nomineret til Fyns Amts Avis Initiativpris for sit arbejde med Svendborg Forsamlingshus, men prisen gik – velfortjent – til Ærø Ekspressen.
Men det ændrer jo ikke på, at Svendborg Forsamlingshus kører i ekspresfart derudaf ;-)
Vi har allerede lagt lokaler til en fantastisk kor-workshop + koncert lørdag d.1.februar.
Hør lidt af, hvad de lavede her:
https://mail.google.com/mail/u/0/…

Søndag d.2. februar forsøgte vi os med et tema-loppemarked. Denne gang handlede det om friluftsudstyr, og det var et tilløbsstykke, så det gør vi nok igen. Er der nogen af jer, der har lyst til at være med til at arrangere andre tema-loppemarkeder, så kontakt os endelig her på siden.
Søndag aften var der igen hyggeligt musikværksted i kælderen, hvor der blev udvekslet og kommenteret på hjemmestrikket musik.

ONSDAG D.5 FEBRUAR KL. 10-11 åbner forårets Formiddagsfortællinger – denne gang med Maria Junghans, der fortæller historier om Anne Marie Kaj Nielsen.
Se mere her: https://www.facebook.com/events/746876659153406/

ONSDAG D.5.FEBRUAR FRA KL. 17-21 er der repair-cafe med fokus på elektronik.
Se mere: https://www.facebook.com/events/630612101050347/

MANDAG D.10.FEBRUAR KL.16-18 er der fejring af bælgfrugternes dag. Det er Dansk Vegetarisk forening og Vegetarisk forening Fyn, der står bag.
Se mere her :10 vegetar https://www.facebook.com/events/814897828981921/

ONSDAG D.12.FEBRUAR kan alle strikkeglade møde op i vores værksted – her er der både mulighed for nybegyndere og dem med hård hud på pegefingeren.💝
se mere: https://www.facebook.com/events/1004190773269693/

TORSDAG D.13. FEBRUAR har Svendborgs Økologiske Fødevareforening (Søff) uddeling af varer fra gården bag forsamlingshuset. Er du interesseret i at købe gode varer direkte fra lokale producenter, kan du da overveje at melde dig ind 
Se mere: https://www.facebook.com/S%C3%98FF-Svendborg-%C3%98kologiske-F%C3%B8devaref%C3%A6llesskab-460609300684340/

TORSDAG D.13.FEBRUAR FRA KL. 19-21 prøver vi et nyt format af: En vitse-café! Trænger du til et godt grin eller kribler det i dig for at få lov til at trække jokes ud af ærmet, er du velkommen.🤣😆😅😛🤓😏
Se mere: https://www.facebook.com/events/189128955815113/

MANDAG D.17 FEBRUAR FRA KL. 19-21 er der igen Fællessang. Sidste gang var i 135, så er du glad for at synge sammen med andre, er det en dejlig oplevelse.
Se mere: https://www.facebook.com/events/647268076077361/

TIRSDAG D.18.FEBRUAR fra 17-21 er der Ungt kunstværksted i kælderen. Er du en ung ml.16-25, der kan li at bruge hænderne og skabe, så kom. Kender du nogen i målgruppen, så del 
Se mere: https://www.facebook.com/events/2947142988664079/

ONSDAG D.19.FEBRUAR KL. 17-21 er der igen åbent i vores repair-café
se mere: https://www.facebook.com/events/612227212869340/🧐

ONSDAG D.19 FEBRUAR KL.19-21 er der Nordisk Dans for alle. Det er gratis og man behøver ikke have en partner med. Se mere: https://www.facebook.com/events/623257438470986/

FREDAG D. 21 FEBRUAR FRA KL. 18-23 holder vi Fødselsdagsfest i forsamlingshuset. Det er snart to år siden vi åbnede og det går jo helt forrygende. Det vil vi gerne fejre sammen med alle jer flinke folk 
Se mere: https://www.facebook.com/events/504412176896488/🎷🎺🍾😍🤣

ONSDAG D.26.FEBRUAR FRA KL.17-21 sidder vi klar i værkstedet med værktøj, symaskiner, gode råd og kaffe på kanden
Se mere: https://www.facebook.com/events/612227212869340/🔧🔨⚙️

TORSDAG D.27.FEBRUAR uddeler Sydfyns Økologiskes Fødevareforening varer i gården. Se mere her: https://www.facebook.com/S%C3%98FF-Svendborg-%C3%98ko…/🥦🥒🥕🍠🥚

TORSDAG D.27. FEBRUAR prøver vi et nyt format af. En af de dygtige fortællere fra Svendborg Fortælleværksted springer ud med en aften med JørgenHistorier. Det er temmelig muntert :-D
Flere oplysninger senere.😚

FREDAG D.28. FEBRUAR har to skønne kvinder arrangeret en danseaften for voksne med live band. Det kan KUN blive godt!🥳
Se mere her: https://www.facebook.com/events/1011193105929724/

 


 
 
 
Nyhedsbrev Januar 2020
 
Mod lysere tider 🌥
 
Så er Svendborg Forsamlingshus ved at vågne af jule-dvalen og klar til en ny sæson af gode oplevelser og aktivt samvær. 💞
 
Vi begynder stilfærdigt her i januar med at åbne vores repair-café på alle onsdage fra 17-21.
Den 8.januar er vi klar til at hjælpe med reparation af stort og småt. Du er også velkommen til bare at komme forbi og få en kop kaffe eller sidde og nørkle sammen med os andre – nogle gange er det lettere at få lagt bukserne op eller stikket sokken færdig, når man er i godt selskab.😜
 
Den 15. januar er der igen mulighed for at lære at strikke og få hjælp til at tyde opskrifter.
Den 22.januar og den 29.januar kan du som sædvanlig komme forbi og få hjælp/selskab til at reparere, sy, strikke eller bare slubre kaffe ( og vi har også te – både sort og grøn!)☕️☕️☕️
 
Fællessang slår igen dørene op for et par timers motion af humør og samvær.
Det bliver – som altid – den tredje mandag i måneden: 20.januar fra 19 - 20.30.🎼🎹
 
Onsdag d.29.januar fra 19-21 er de dygtige sydfynske folkemusikere klar med en ny omgang Nordisk Dans, så trænger du til latter og sved på panden i vintermørket, kan det anbefales at snøre danseskoene og deltage.🎻🎻🎹
 
Brugerforeningen, Svendborg Forsamlingshus, der jo står som arrangører af de fleste af aktiviteterne i huset, har netop været samlet til idé-møde og I kan godt glæde jer: der er mange sjove, skæve, tankevækkende planer om nye begivenheder, og I skal nok blive orienteret efterhånden som planerne materialiserer sig i åbne arrangementer.
Vi glæder os til 2020 sammen med alle jer fine folk, der følger os på Facebook 🥰😘👏👏👏

Vores Repair-cafe, som er hver onsdag fra kl 17 til 21, holder juleferie fra 18 december til onsdag d. 8 januar.

 

Nyhedsbrev november 2019

Så er vintermørket over os, og Svendborg Forsamlingshus vil gerne være dit lille lys i november. Her kommer kalenderen:kiss

3.november 19-21 MUSIKVÆRKSTED

Vi lægger ud med endnu en omgang Musikværksted for sangskrivere – denne gang bl.a. med fokus på optagegear. Så har du noget liggende, der støver til, fordi du ikke kan finde ud af at bruge det, så tag det med!
Gratis adgang.
Se mere her: https://www.facebook.com/events/874724166234469/

 

6.november kl.9.30-11 FORMIDDAGSFORTÆLLING

  1. Torben Wahlsstrøm. Denne gang er det ”Gedebuk og Gravlilje”, en bearbejdning af Selma Lagerlöfs roman ”Herregårdshistorier”.
    Entré
    Se mere her: https://www.facebook.com/events/711362032674380/

 

6.november kl. 17-21 REP CAFE

Denne aften med fokus på elektronik fra kl.19-20, så er din computer blevet sløv eller opfører din modbiltelefon sig sært, så kom og få hjælp til at fixe det.
Gratis
Se mere her:: https://www.facebook.com/events/2393971810671777/

 

7.november kl. 19-21 BENNY ANDERSENS FØDSELSDAG
Hvis Benny Andersen stadig levede ville han netop denne dag være blevet 90 år.
Vi vil gerne hylde den gamle digter med en mindeaften, så kom og syng med på hans fantastiske sange.
Entré
Se mere her: https://www.facebook.com/events/928042377569144/

 

 

10.november kl.14-17 KREA-MARKED FOR UNGE

Ungt kunstværksted har inviteret til krea-marked for kunstnere og nørklere i alderen 15-30 år. Her kan du se, hvad de får tiden til at gå med, købe julegaver af spirende talenter og – er du selv i målgruppen – købe dig plads, så du også kan få et tilskud til økonomien
se mere: https://www.facebook.com/events/459484814655475/

 

13.november kl.17-21: REP.CAFE´

Som hver onsdag har vi symaskiner, overlock og masser af værktøj og vi ved, hvordan det skal bruges!
Der er altid kaffe på kanden .

Se mere: https://www.facebook.com/events/2366153663702015/?event_time_id=2366153723702009

 

 

17.november kl. 15-17 SØNDAGSHØJSKOLE

Velkommen til vores nye format SØNDAGSHØJSKOLE, der afholder sit første arrangement ”Come Together” denne dag.
Jane Sandberg, forfatter og direktør for ENIGMA, museet for Post, Tele og kommunikation

, der har interviewet og skrevet en bog om fjorten nye fællesskaber i DK, kommer og fortæller om sin undersøgelse. En af de nye fællesskaber, hun har interesseret sig for, er Svendborg Forsamlingshus.
Entré.
Se mere: https://www.facebook.com/events/755580041532171/

 

17.november kl.17.30-19 FÆLLESSPISNING

  1. Bennys Køkken.

(God afslutning på Søndagshøjskolen, hvis du har lyst til at fortsætte samtalen om fællesskab – husk at bestille plads hos Benny)
Se mere her: https://www.facebook.com/events/421269518585235/

 

20.november kl.17-21 REP CAFE´

Denne aften med fokus på strikning fra kl. 19-20. Vil du lære at strikke eller er du gået i stå i en opskrift, så kom glad! Ingen spørgsmål er for dumme ;-)
Se mere: https://www.facebook.com/events/414006825882416/

 

20.november kl.19-21 NORDISK DANS
Så inviterer vi igen til Nordisk Dans sammen med nogle af landets bedste folkemusikere og instruktører. Alle kan deltage, både øvede og uøvede. Det er sjovt og man får sved på panden.
Se mere: https://www.facebook.com/events/422327535131878/

 

21.november 19-21 SAMTALESALON
Så er der igen samtalesalon i forsamlingshuset, hvor Anderes Carlsson med nænsom hånd leder samtaler om sårbare emner. Følg med på Facebook og hold øje med opslagene, hvis du vil vide mere om indholdet for denne salon.

 

24.november kl.15-17 BØRNEBOGSBANKO –støttearrangement.
Tag børn og børnebørn med til en hyggelig eftermiddag, hvor der er MASSER af bøger på højkant som præmier.
Se mere: https://www.facebook.com/events/2184078755222844/

 

27.november kl. 17-21 REP CAFE´
Fokus på plastfri indpakning. Sidste gang vi afholdt workshop, hvor man kunne ære at lave bivoks-wraps var vi nødt til at afvise en hel del i døren, fordi der simpelthen ikke var plads i værkstedet. Derfor laver vi nu en ny works-shop, hvor vi laver to hold. Vil du være sikker på at komme med, skal du melde dig til.
Se mere: https://www.facebook.com/events/786908278398337/

 

28.november kl.19.30-22 STORY-SLAM

D.31.oktober afholdt vi den første Story-slam i Svendborg. Det var en stor succes, og nu er vi klar med den næste. Har du en historiefortæller i maven, så tilmeld dig konkurrencen. Har du bare lyst til at lytte, så køb en billet.
Se mere: https://www.facebook.com/events/468155103914115/

 

29.november fra kl.14-23 GREEN FRIDAY
Svendborg Forsamlingshus har den store fornøjelse at lægge rammer til Svendborgistans Green Friday – et alternativ til den kommercielle Black Friday, hvor der er fokus på at bruge så mange penge som muligt. Hos os handler det om genbrug og bæredygtighed og der vil være loppemarked, up-cyclings workshops, fællesspisning, oplæg fra klimafamilierne osv.
Se mere: https://www.facebook.com/events/2219917518309059/

 

 

 

 

 

 

Oktober 2019

Hold da op! Så blev det lige oktober!!
Der er fuld gang i aktiviteterne i forsamlingshuset, både etablerede og nye!🍎🍄

Reparationscaféen kører støt fremad hver onsdag kl.17-21.
https://www.facebook.com/events/2366153663702015/

Den 2.oktober åbnede vi igen vores Eletronix-værksted, hvor der blev hjulpet med CD-anlæg, guitarpedal og en boremaskine i udu. Elktronix-workshoppen er tilbage 6.november – som altid den første onsdag i måneden.
https://www.facebook.com/events/2393971810671777/

Til værkstedets oktober-temaaften d.23.10 kan man lære, hvordan man laver bee-wax wrap, så man ikke behøver at bruge vita-wrap eller sølvpapir til at dække maden i køleskabet eller til madpakken.
https://www.facebook.com/events/524650098276329/🐝🐝🐝

Drageværkstedet inviterer til free-style drageflyvning søndag d.13.oktober, så tag endelig børn, børnebørn og barnlige sjæle med ud og få røde kinder.
https://www.facebook.com/events/596930914175696/

Seje Katrine har planlagt endnu et Ungt Kunstværksted. Denne gang skal der laves lyskæder. Det foregår d.29.oktober.
https://www.facebook.com/events/693020304442540/

Og Katrine har endnu et projekt på bedding d.10.november fra. 14-17. Hun inviterer alle kreative unge til at deltage i et Krea-marked for unge, hvor man kan sælge af sine tegninger, smykker osv. – måske et godt tilskud til julegaverne?
https://www.facebook.com/events/459484814655475/

Vores formiddagsfortælling d.2.oktober var en stor succes, og Torben er klar med den næste Selma Lagerlöf fortælling onsdag d.6.november kl.10-11
Men kan du ikke vente så længe med at lytte til en god historie, prøver vi et nyt fortælleformat af torsdag d.31.oktober kl.19.30. Velkommen til Story-Slam!
https://www.facebook.com/events/874724166234469/

Musik skal der til! Musikværksted Lundevej, der åbnede første gang i september, blev en stor succes, så nu er der igen mulighed for at prøve sine nyskrevne sange af sammen med ligesindede. Musikværkstedet er åbent søndag d. 6.oktober 19-21.
Meld jer gerne til på schønema@gmail.com, så tiden kan blive planlagt fornuftigt.
https://www.facebook.com/events/874724166234469/🎤🎸🎷🥁

Og så har vi den store glæde at invitere til endnu en gang Nordisk Dans onsdag d.9. Oktober kl. 19.30. De superdygtige unge folkemusikere og danseinstruktører indtager igen huset, så det er bare om at få frisuren på plads og komme til bal.
https://www.facebook.com/events/502714607240903/

Mandag d.21.oktober kl. 19 er der igen fællessang. Sidste gang var vi min.110 personer – wauww!

Men det er ikke kun fest og ballade og praktiske ting, vi laver i det gamle hus.
Vi har nemlig været så heldige, at Anders Carlsson endnu engang i samarbejde med Brugerforeningen arrangerer to samtalesaloner her i efteråret, hvor der med nænsom hånd bliver åbnet for svære temaer og dilemmaer ved at være menneske.
Den første samtalesalon afholdes torsdag d.24.oktober kl. 19-21
https://www.facebook.com/events/511948316034408/
❤️
Søndag d.27.10 er der igen fællesspisning v.Bennys Køkken

 

August/september 2019

Så er vi tilbage på fuld skrue efter en god, lang sommer. I juli måned har vi haft fornøjelsen af Performer’s Paradise og nu er huset klar til hverdag igen med både gamle kendinge og nye initiativer.


Søndag d. 25. august er der fællesspisning
https://www.facebook.com/events/926449177688584/

   
Torsdag d.29.august kan man hente varer hos SØFF i forsamlingshuset – hvis man altså er medlem!
Måske en god idé, hvis man gerne vil spise økologisk og bæredygtigt. Se mere: Fejl! Linkreferencen er ugyldig.
Søndag d.1.september åbner kælderen for Musikværksted, Lundevej. Nørkler du med sangskrivning el. har du her mulighed for at møde ligesindede. Alle har mulighed for at deltage/overvære Åben Scene. Se mere her: 
https://www.facebook.com/events/382557352447731/

Torben Wahlstrøm laver en serie af Selma Lagerlöf fortællinger henover efteråret. Den første ”Skiftingen” foregår onsdag d.4.september kl. 10.
Se mere her: https://www.facebook.com/events/2535156640040742/  

Samme aften d.4.september åbner Reparationscaféen med vores første eletronik-workshop. Fra kl. 19-20 vil Søren Ploug være i værkstedet og være behjælpelig med elektronik, der driller. Planen er at Søren vil være i rep.caféen den første ondsag i hver måned fra kl.19-20. Se mere her: https://www.facebook.com/events/2393971810671777/?event_time_id=2393971817338443 

Søndag d.8. september fra 13-16 er der igen mulighed for at bygge drager sammen med familien. 
Se mere:https://www.facebook.com/events/635945370261830/


Mandag d.9 september kl. 19 indkalder vi til dilletant. Som ethvert andet forsamlingshus, skal Svendborg Forsamlingshus selvfølgelig også have en dilletantforestilling ;-)
Der er brug for mange mennesker, både på og bag scenen, så kom endelig, hvis du synes det lyder sjovt.
Se mere: https://www.facebook.com/events/650638825341864/  

Den 10.september er der Ungt Kunstværksted. Katrine & Co er klar til endnu en række kunstværksteder for unge <3
https://www.facebook.com/events/507928200017110/  

Den 12. september bugner baggården igen af frisk frugt og grønt, når SØFFs medlemmer henter deres bestilte varer. www.søff.dk 

I week-end’en d.13-15 september er Svendborg Forsamlingshus en af flere venues for Irske Dage. Se mere her:
https://www.facebook.com/events/662141224286663/

16.september er Fællessang tilbage i forsamlingshuset – vi glæder os!
https://www.facebook.com/events/466983994143929/

   
Alle onsdage er der som sædvanlig reparationscafé fra 17-21 https://www.facebook.com/events/2366153663702015/  
og her i efteråret har vi planlagt en række små work-shops, hvor man har mulighed for at lære nogle teknikker.
D.25.september kl.19-20 vil Pia Westergård vise, hvordan man kan sy gode tasker og indkøbsposer af brugt tøj. 
https://www.facebook.com/events/2157155004413443/

Vi glæder os til at se jer :-)

Juli 2019

Performer's Paradise er 5 workshops for unge, der retter sig mod scenekunst i det offentlige rum
Det kan opleves forskellige steder i byen i dagtimerne 8.-29.juli 2019.

Forberedelserne sker i Svendborg Forsamlingshus.

9. -11. juli Torvet kl. 13.30-15.30
Instruktør: Betina Birkjær
Mød de unge scenekunstnere fra Performer's Paradise, der under ledelse af instruktør Betina Birkjær, undersøger, genopdager og forvandler dele af Torvet til et poetisk- sanseligt rum. Måske får du en god historie eller får mulighed for at opleve byrummet med helt andre briller.

12.-15.7 kl. for enden af Frederiksgade omkring det store anker kl.10-15.30 
Instruktør: Felipe Guzmán
Går du forbi området, oplever du måske, at nogle unge mennesker holder øje med dig. Undersøger hvilke linjer du følger i det åbne rum, hvornår du sætter tempoet op eller står stille for at orientere dig. 
Næste dag kan det være, der er kridststreger lige der, hvor du gik, eller måske er der andet, der gør, at du ser byrummet på en anden måde.

18.-20.7 Lilletorv + Møllergade kl.13-15.30
Instruktør: Anne Kjær Wæhrens
Klovnens barnlige glæde smitter og lægger du din vej forbi området, risikerer du at komme til at le hjerteligt i mødet med de unge, der under ledelse af Anne Kjær Wæhrens udforsker latterlighedens væsen, som de fleste af os kender og som de færreste af os rigtig vil være ved.

23.-25.7 Køyers Stræde, Munkestræde og Banegårdspladsen kl. 13-15.30
Maskens Magi
Instruktør: Gitte Gry Ballesheim
Masken forstørrer det menneskelige, og mødet med de maskeklædte unge, der sammen med Gitte Gry Ballesheim udforsker maskens fysik og relationer, vil muligvis få dig til at stoppe op. Det er svært at holde øjnene fra de store hvide ansigter, og man bliver nemt draget ind i maskernes magiske verden. Måske bliver du budt op til dans?

26.-29.7 Jessens Mole kl. 10-15.30
Metamorfoser
Du tror, du kender din by, men når Jonas og de unge læser byrummet og giver det deres eget præg, kommer du til at se på det kendte på ukendte måder. Med udgangspunkt i performance og billedkunst forvandles virkeligheden til noget andet.

Vi zoomer ind på oversete detaljer og blæser dem op til Billboards, vi tilskriver byens detaljer nye narrativer og lader deres simple væsen fylde spalte efter spalte. Komplekse fortællinger spindes om detaljernes ten, alt imens vi skruer opfor blusset, når vi indkoger det hele til et fint æstetisk koncentrat, der præcist lader os genopleve byens rum på ny. Med billedkunstneriske metoder og teatralsk sproglighed vil vi arbejde med stedets aftryk og dets fysiske indtryk, mens vi udforsker stedets forvandlingspotentialer.

 

Vi har en række arr., der jævnligt dukker op:
Hver onsdag fra 17-21 er der Reparationscafé i kælderen.
Den 3.mandag i hver måned er der Fællessang.
Ca. hver 14.dag er der Fællesspisning v. Benny Madsen.
Følg også med i husets aktiviteter på FACEBOOK 
https://www.facebook.com/pg/SvendborgForsamlingshus/events/?ref=page_internal 

Billetter til alle arr. kan købes her.

 

Al kontakt vedr. aktiviteter foregår via mail til kontaktformularen.

Middelfart Sparekasse har givet endnu en donation ( den første var en projektor og lærred ), 
så vi nu har købt et nyt, supergodt El Klaver til fællessang m.m. TAK FOR DET.

 

Samarbejdspartnere og sponsorer

Kvickly, Gerritsgade, Svendborg

Middelfart Sparekasse

Vores billetsystem er et sponsorat fra Nemtilmeld

DMF (Dansk Musiker Forbund), GRAMEX

Fynske Bank

Real Dania "Underværker"

Garant Tæpper, Svendborg

Skousen, Svendborg

 

SEAF, Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond

Vi takker for hjælpen!

nach oben